Sejm znowelizował prawo łowieckie. (Jeszcze Senat). Zakaz udziału nieletnich do 18. roku życia w polowaniach Nie będzie kar za uniemożliwianie przeprowadzania polowań Zakaz szkolenia psów myśliwskich na żywych zwierzętach Polowania oddalone o 150 m. od zabudowań Zakaz polowań zbiorowych w parkach narodowych Ułatwienie wyłączenia swojej ziemi z polowań
Dziękujemy wszystkim, którzy działali w tym temacie! Dziękujemy wszystkim, którzy przychodzili na nasze protesty w Szczecinie oraz działali pod Sejmem!
@radzio541: Tradycja sokolnictwa kosztem tysięcy maltretowanych zwierząt.. Jakie macie priorytety ludzie to strach czytać komentarze. Co do psów to zobacz sobie jak wyglądają teraz po spotkaniu np. z dzikiem pomimo tego, że są te wspaniałe szkolenia.
@radzio541: (Odpowiadam Tobie, bo w zasadzie najrozsądniejsze argumenty padły z Twojej strony) Samoloty będą spadać, a twoja matka zginie 2 km za lotniskiem, bo sokolnictwo zaorane. Cóż, wygląda na to, że chyba niekoniecznie, bo sokół na lotnisku ma ptaki ostraszać, a nie pomagać przy polowaniu na nie, a więc trening takiego ptaka powinien się różnić - polegać na umiejętności (sorry za ordynarne uproszczenie) robieniu kółka po pasie startowym i powrotu
@harpiowata: dzięki za ten wątek. Miałem dzisiaj straszną ochotę na zupę z raków ale niestety w pobliskiej Biedronce ich zabrakło. Teraz mogę sobie nazbierać dorodnych raków z tego wpisu i pałaszować mój przysmak.
- powiedzieć im, że dzwonię na policję i zaryzykować oberwaniem kulką
@harpiowata: Tak k---a, zastrzeli Cię zaraz XD Jesteś jakaś p----------a i jak czytam te wypociny to jestem w 100% pewny, że większość albo i wszystko zmyślasz i nie byłaś nigdy na żadnym polowaniu, a jesteś po prostu aktywistką z syndromem Bambiego.
Nagonka jaka ostatnio jest na myśliwych jest chora, a ludzie, którzy
Ale nie, alkoholizm wśród tych bucy z czapeczkami nie istnieje XD
@harpiowata: Och proszę, nawet sama zalinkowałaś tego paszkwila, którzy wrzuca często filmy z zagranicy z usuniętym dźwiękiem XD No, ale hajs się zgadza. ( ͡€ ͜ʖ͡€)
@harpiowata: Jakim prawem blokowałaś polowania? Czy były one nielegalne? Skoro widziałaś myśliwych pod wpływem ale nic z tym nie zrobiłaś to źle świadczy o tobie (choć wiem że kłamiesz w tej kwestii bo już dawno ukrócono polowania pod wpływem).
dla niektórych to był życiowy cel, aby te rasy trafiły do FCI
@radzio541: Wyjątkowo głupi życiowy cel. Co oni, w śpiączce byli przez 200 ostatnich lat? Nie zauważyli, że świat się zmienia i coraz więcej ludzi przestaje zachwycać się barbarzyńskim szczuciem psów na dzikie zwierzęta? Cywilizowanie się prawa w tej kwestii jest, na całe szczęście, nieuniknione. Równie perspektywicznie mogli poświęcić czas i pieniądze na działalność w Towarzystwie Płaskiej Ziemii ( ͡°͜ʖ͡
@Rambo5000 chodziliśmy sobie w ładnych odblaskowych kurtkach (żeby nas nie pomylili z dzikiem), skutecznie przeszkadzajac :) Jeśli myślisz, że wśród myśliwych nie ma pijaków, ro.. ;) glupiś
@harpiowata: Najgorsze jest to że osoby takie jak ty wtrącają się w sprawy które ich zupełnie nie dotyczą. To nie tobie dzik, sarna czy zając zniszczy uprawy, lis zabije kurę. Prowadzisz swoje działania w trosce o zwierzęta i mało cię interesuje że tracą na tym ludzie. Mam jeszcze pytanie jaki jest sens tych zmian skoro nie byłaś w stanie udowodnić że myśliwy był pod wpływem alkoholu, czy będziesz potrafiła udowodnić
Sejm znowelizował prawo łowieckie. (Jeszcze Senat).
Zakaz udziału nieletnich do 18. roku życia w polowaniach
Nie będzie kar za uniemożliwianie przeprowadzania polowań
Zakaz szkolenia psów myśliwskich na żywych zwierzętach
Polowania oddalone o 150 m. od zabudowań
Zakaz polowań zbiorowych w parkach narodowych
Ułatwienie wyłączenia swojej ziemi z polowań
Dziękujemy wszystkim, którzy działali w tym temacie! Dziękujemy wszystkim, którzy przychodzili na nasze protesty w Szczecinie oraz działali pod Sejmem!
Oryginalny post dostępny pod tym linkiem, autorstwa Basty. Przeklejam bo uważam, że to warte udostępnienia (ʘ‿ʘ)
I niech ktoś jeszcze raz powie, że protesty nic nie dają!
#weganizm #wegetarianizm #myslistwo #lowiectwo #darzmirko #chwalesie
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Komentarz usunięty przez autora
Samoloty będą spadać, a twoja matka zginie 2 km za lotniskiem, bo sokolnictwo zaorane. Cóż, wygląda na to, że chyba niekoniecznie, bo sokół na lotnisku ma ptaki ostraszać, a nie pomagać przy polowaniu na nie, a więc trening takiego ptaka powinien się różnić - polegać na umiejętności (sorry za ordynarne uproszczenie) robieniu kółka po pasie startowym i powrotu
@harpiowata: Tak k---a, zastrzeli Cię zaraz XD Jesteś jakaś p----------a i jak czytam te wypociny to jestem w 100% pewny, że większość albo i wszystko zmyślasz i nie byłaś nigdy na żadnym polowaniu, a jesteś po prostu aktywistką z syndromem Bambiego.
Nagonka jaka ostatnio jest na myśliwych jest chora, a ludzie, którzy
@harpiowata: Och proszę, nawet sama zalinkowałaś tego paszkwila, którzy wrzuca często filmy z zagranicy z usuniętym dźwiękiem XD No, ale hajs się zgadza. ( ͡€ ͜ʖ ͡€)
A za to stwierdzenie, że jestem p----------a i nigdy nie byłam na polowaniu, leci cxarnolisto.
@radzio541: Wyjątkowo głupi życiowy cel. Co oni, w śpiączce byli przez 200 ostatnich lat? Nie zauważyli, że świat się zmienia i coraz więcej ludzi przestaje zachwycać się barbarzyńskim szczuciem psów na dzikie zwierzęta? Cywilizowanie się prawa w tej kwestii jest, na całe szczęście, nieuniknione.
Równie perspektywicznie mogli poświęcić czas i pieniądze na działalność w Towarzystwie Płaskiej Ziemii ( ͡° ͜ʖ ͡
Jeśli myślisz, że wśród myśliwych nie ma pijaków, ro.. ;) glupiś