Wpis z mikrobloga

@maszjo: > Pracownikom chociażby, to taki jest cel tej ustawy, ochrona pracowników.

w jaki sposób ta ustawa chroni pracowników? Przed jej wprowadzeniem pracowali 40 godzin w tygodniu, teraz będą pracować nadal 40 godzin w tygodniu, tylko nie w niedziele. Dlaczego akurat niedziela a nie np środa?

które pracują w handlu przez 7 dni

@maszjo: Wymiar czasu pracy w polsce wynosi 40 godzin tygodniowo, więc jak pracują w niedzielę
  • Odpowiedz
@ghostface: rząd może sobie robić co chce, nie wiedziałeś tego wcześniej? Dla Ciebie widać zabranie możliwości pójścia na zakupy to jedyna opcja, więc dostajesz bólu dupy, tak jak inne osobom, którym konsumpcjonizm i materializm przysłonił możliwość zrozumienia innych argumentów. Mówisz, że to ograniczenie wolności i wyboru. Chodzisz do sklepu przez pozostałe 331 dni w roku? Nie. Więc nie wykorzystujesz tych możliwości, które masz. Tym samym nikt Ci ich nie ogranicza.
  • Odpowiedz
Wiem co czujecie. Jesteście #!$%@? że biedronka zamknięta będzie w niedzielę ale jakoś dacie sobie rade.

@Mirekzkolega: no właśnie nie bardzo wiesz. Tutaj chodzi o ogólny problem antywolnościowych działań rządu. Dla ciebie sprowadza się to tylko do zamykania Biedronki. Myślenie ci zupełnie nie wychodzi.
  • Odpowiedz
@elady1989: w tygodniu wracam do domu o 22, bardzo czesto pracuje w soboty, a niedziela jest dniem, kiedy robie meal prepa na caly tydzien. Bedzie super, jak zapomne np. kupic ryz albo jakikolwiek inny produkt i posypie mi sie plan posilkow na kilka dni.
Pomijam juz fakt, ze to jawna ingerencja rzadu w zycie obywateli, skoro sa chetni do pracy w weekendy i chetni zeby kupowac, to po co zakazywac?
  • Odpowiedz
Dla Ciebie widać zabranie możliwości pójścia na zakupy to jedyna opcja

@maszjo: jedyna opcja na co?

więc dostajesz bólu dupy, tak jak inne osobom, którym konsumpcjonizm i materializm przysłonił możliwość zrozumienia innych
  • Odpowiedz
@JaLurek: po co? przecież i tak wiadomo, że są niepełnosprawni umysłowo, chcesz jeszcze nasz hajs na to wywalać?( ͡° ͜ʖ ͡°)
@elady1989: jak wielu wyżej - utrudnianie życia dla realizowania własnych, chorych ambicji. niech ktoś mi pokaże chociaż jednego pracownika, który się cieszy z tej zmiany i jej konsekwencji. xD aha - zrzeszeni w komuszym potworku - Solidarności, nie liczą się.
  • Odpowiedz
@przygarnijkropka: Wydaje mi się, że niektórzy tutaj specjalnie trollują, żeby striggerować wykopków. Nikt myślący nie poparłby ustawy, od której w innych krajach się odchodzi, bo po co Polska ma się pakować w coś, co się nie sprawdza?
  • Odpowiedz