Mireczki czeka mnie malowanie. Co teraz? Tyle tych farb, że już nie wiem co wybrać.
Podobno... 1) do kuchni, łazienki, salonu kąpielowego, pralni najlepiej użyć farby lateksowej lub ewentualnie akrylowej specjalnie przeznaczonej do tego typu pomieszczeń 2) do sypialni, gabinetu, biura, garażu wystarczą farby akrylowe 3) w przedpokoju, korytarzu i holu sprawdzi się farba lateksowa oraz ceramiczna.
Na sufit pójdzie zwykła biała farba nie ma co wymyślać tak?
Do łazienki (1) na sufit i skos specjalna farba bo wilgotnych pomieszczeń. A co wybrać do (2) i (3)?
Mario kiedyś miał test farb ścieralnych i według niego dobrze wypadły: Magnac Ceramic Śnieżka Satynowa Bondex Smart Paint
@murarz13: 1. sufity - wystarczy zwykła akrylówka biała (chyba że lubisz tępić komary) 2. Jeżeli w kuchni/pralni/innym "wilgotnym" miejscu masz słabą wentylację to farby z dodatkiem biobójczym - Śnieżka Kuchnia i Łazienka, Dekoral Maleiniak, ja polecam Dulux EasyCare Kuchnia łazienka --- jeżeli pomieszczenie nie będzie jako tako w uj wilgotne możesz malowac normalnym lateksem 3. Pomieszczenia gdzie często dotyka się ścian - zainwestuj w Dulux EasyCare/Magnat ceramic/Optiva/Bondex 4. Pomieszczenia standardowe mogą byc tańsze kolorowe odpowiedniki np śniezka Barwy Natury, Dekoral Akrylit W
mogę wypowiedzieć się o dulux easycare kuchnia i łazienka, malowanie mieliśmy jakiś rok temu i jest naprawdę spoko pomimo że przecież wilgoć w łazience porządnie się zbiera. nic nie odchodzi, zgromadzona woda normalnie spływa po ścianach a nie wsiąka,zacieków brak. jeśli chodzi o sypialnie, salon itd to można sobie zobaczyć 'kolory świata' duluxa - bardzo duży wybór kolorów, ładne wykończenie matowe
Podobno...
1) do kuchni, łazienki, salonu kąpielowego, pralni najlepiej użyć farby lateksowej lub ewentualnie akrylowej specjalnie przeznaczonej do tego typu pomieszczeń
2) do sypialni, gabinetu, biura, garażu wystarczą farby akrylowe
3) w przedpokoju, korytarzu i holu sprawdzi się farba lateksowa oraz ceramiczna.
Na sufit pójdzie zwykła biała farba nie ma co wymyślać tak?
Do łazienki (1) na sufit i skos specjalna farba bo wilgotnych pomieszczeń. A co wybrać do (2) i (3)?
Mario kiedyś miał test farb ścieralnych i według niego dobrze wypadły:
Magnac Ceramic
Śnieżka Satynowa
Bondex Smart Paint
Gdzie miejsce na Beckers?
#malowanie #farby #remont #remontujzwykopem
1. sufity - wystarczy zwykła akrylówka biała (chyba że lubisz tępić komary)
2. Jeżeli w kuchni/pralni/innym "wilgotnym" miejscu masz słabą wentylację to farby z dodatkiem biobójczym - Śnieżka Kuchnia i Łazienka, Dekoral Maleiniak, ja polecam Dulux EasyCare Kuchnia łazienka --- jeżeli pomieszczenie nie będzie jako tako w uj wilgotne możesz malowac normalnym lateksem
3. Pomieszczenia gdzie często dotyka się ścian - zainwestuj w Dulux EasyCare/Magnat ceramic/Optiva/Bondex
4. Pomieszczenia standardowe mogą byc tańsze kolorowe odpowiedniki np śniezka Barwy Natury, Dekoral Akrylit W