Wpis z mikrobloga

• 5008
Rozmowa o pracę:
hr: Jakie są pana oczekiwania finansowe?
Ja: Jakie sa widełki?
hr: Niestety na tym etapie rekrutacji nie mozemy udzielic takich informacji
Ja:Niestety ja tez, dziękuję
Dobrze to robię?
  • 151
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Dominek
@AwizisieAkat wydaje mi się, że banda marketingowców I hr wprowadza jakieś g---o zasady. Z tym, że nie mówimy ile zarabiamy że ciągną po rekrutacjach gdzie masa osób traci czas, jak ty I oni jeszcze bardziej. Głupota I w---w na takie zachowania. Ok, Mogą spytać ile chcesz zarabiac, ale potem się negocjuje, a nie ze I tak nic ci nie powiedzą, dopiero że cię nie wezmą bo za dużo chcesz
  • Odpowiedz
@madtrexx: nie mam sily do was ( ͡° ͜ʖ ͡°) jako osoba posiadajaca cos do zaoferowania rynkowi, to ja ustalam cene swoich usluch lub produktow. Od poczatku o to mi tu chodzi, tylko jakies janusze czytania ze zrozumieniem sie d------i o c--j wie co ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@jaZZjack: Jak już potrzebujesz coś do kosztów wrzucić to zaproponował bym książkę o autorefleksji. Ale nie sądzę że masz tyle czasu i intelektu, Januszex musi trzymać poziom.
  • Odpowiedz
...ze tobie sie chce ;-)

@jaZZjack: Po prostu sama myśl o tym, że musisz prowadzić "poważną" firmę i oddychać jednocześnie wzbudza mój podziw. Dlatego.."Prezesie".
  • Odpowiedz
@Dominek: Nie mialem stycznosci z polskim rynkiem pracy. Pracowalem jedynie w trakcie szkoly. I tak sobie zyje spokojnie w tym uk i do glowy mi nie przychodzi wizja szukania pracy bez wiedzy o zarobkach PRZED przeprowadzeniem jakiejkolwiek rozmowy. Poczawszy od pracy na magazynie, przez administracje, inzynierie i wszystkie inne stanowiska.

Wiekszosc ogloszen wyglada w ten sposob jak ponizej.
hazadSK - @Dominek: Nie mialem stycznosci z polskim rynkiem pracy. Pracowalem jedynie...

źródło: comment_BSyUU05kJlQKLfeu7mH0uHuMFCSqT4WE.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
Jak firma jest fajna, to wolę odpowiedzieć im na pytanie ile chcę dostać kasy i mieć szansę na dostanie pracy niż unieść się honorem i spalić sobie możliwość już na starcie. Patrzę jaka jest średnia na rynku dla mojego zawodu i podaje to jako punkt wyjścia do dalszej dyskusji o stawce.
  • Odpowiedz