Aktywne Wpisy
mirko_anonim +4
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Chciałbym się oświadczyć mojej dziewczynie, ale poważnie martwię się o kasę. Ja zarabiam dobrze w korpoświecie, ale ona, well, słabo. Nie wchodząc w szczegóły jej wykształcenie nie gwarantuje wysokich zarobków. Boję się, że przy założeniu rodziny będę musiał dokładać i zwiększy się na mnie presja. Łapię się na tym, że zazdroszczę mojemu znajomemu dziewczyny lekarki, która dobrze zarabia i będzie jeszcze więcej - razem mogą dużo mimo, że on zarabia gorzej ode mnie. Kocham moją dziewczynę, ale mam wrażenie, że czysto finansowo to będzie dla mnie kulą u nogi, a nie popychać mnie do przodu. Ona sama by chciała więcej zarabiać, idzie w tym roku na studia podyplomowe, ale jestem wobec tego sceptyczny - mam wrażenie, że musiałaby wywrócić swoje życie do góry nogami, zupełnie się przebranżowić, by zmienić swoją sytuację finansową. Co robić? Mam wrażenie, że żeby z nią pójść o krok dalej, to muszę zaakceptować fakt, że kokosów zarabiać to ona nigdy nie będzie. Nie jest to najważniejsze, ale jednak dość istotne.
#zwiazki #finanse #rozowepaski #niebieskiepaski
─
Chciałbym się oświadczyć mojej dziewczynie, ale poważnie martwię się o kasę. Ja zarabiam dobrze w korpoświecie, ale ona, well, słabo. Nie wchodząc w szczegóły jej wykształcenie nie gwarantuje wysokich zarobków. Boję się, że przy założeniu rodziny będę musiał dokładać i zwiększy się na mnie presja. Łapię się na tym, że zazdroszczę mojemu znajomemu dziewczyny lekarki, która dobrze zarabia i będzie jeszcze więcej - razem mogą dużo mimo, że on zarabia gorzej ode mnie. Kocham moją dziewczynę, ale mam wrażenie, że czysto finansowo to będzie dla mnie kulą u nogi, a nie popychać mnie do przodu. Ona sama by chciała więcej zarabiać, idzie w tym roku na studia podyplomowe, ale jestem wobec tego sceptyczny - mam wrażenie, że musiałaby wywrócić swoje życie do góry nogami, zupełnie się przebranżowić, by zmienić swoją sytuację finansową. Co robić? Mam wrażenie, że żeby z nią pójść o krok dalej, to muszę zaakceptować fakt, że kokosów zarabiać to ona nigdy nie będzie. Nie jest to najważniejsze, ale jednak dość istotne.
#zwiazki #finanse #rozowepaski #niebieskiepaski
─
upodlator +190
Dzien dobry
Właśnie prowadzę wojnę z facebookiem w sprawie moich danych osobowych.
Życzliwa osoba zgłosiła mnie o fałszywe dane i właśnie przeprowadzany jest proces weryfikacji. Do przejścia tego procesu potrzebuję waszej pomocy.
Na facebooku nazywam się "Kajestem Feanonimowy" i potrzebuję teraz sprawnego grafika, który stworzy w miarę wiarygodny dokument tożsamości, tj. Dowód osobisty na poniższe dane (Kajestem Feanonimowy, zdjęcie może być z profilu wypoku, imiona rodziców Mirosław i Mirabela, miejscowość pozostawiam losową byleby prawdziwa z Polski jak i reszta danych).
Jeżeli uda się stworzyć taki oto dowód, spróbuję sprawdzić algorytmy facebooka nt. Wierzytelności itp itd ;)
Jest to swego rodzaju eksperyment, który możemy wspólnie stworzyć i kontynuować.
Zapraszam do zabawy :)
#facebook #heheszki #wojna #internet #pomocy #pytanie #pytaniedoeksperta #grafika #grafikakomputerowa #prawo
Facebook ma siedzibę w USA
Ja jestem w Niemczech
A konto posiada dane z Nowej Zelandii?
Pytam, bo chciałbym się przygotować na ewentualną odsiadkę :)
Nie wszyscu wiedzą tyle co Ty, dlatego cały czas uzupełniam swoją wiedzę. Nawet na mikroblogu się da ;)
@Felynsky: odpisz fejsowi że wymóg przesłania im skanu dowodu jest niezgodny z prawem (niemieckim, ale co ci szkodzi powiedzieć, że jesteś niemcem)
https://www.wykop.pl/link/4171561/german-court-says-facebook-s-real-name-policy-is-illegal-eng/
Reszta to tylko "to jest nielegalne, tak lub nie, jesteś nielogoczny itp."
Na szczęście są jeszcze ludzie, ktorzy wykorzystują posiadaną wiedzę i chcą ją przekazywać dqlej zamiast ograniczać innych.
Dziękuję za odzew. Zaraz spróbuję stworzyć taką notkę w języku niemieckimlub angielskim i prześlę do moderacji
@Felynsky: Powodzenia ale o ile wiem w Niemczech nie istnieje prawo precedensu a i od wyroku obie strony złożyły apelacje ;)
Komentarz usunięty przez moderatora
@rider3031
@InspektorDupa
@TruskawkaNaTorcie: z ruch....a 13-latek też nie otrzymuje się żadnej korzyści majątkowej. Powodzenia.