Wpis z mikrobloga

@geuze: @brachistochrona: Ja kupiłem dwie na aliexpress i są warte swej ceny. Porównywałem z tą z planetx i wykonanie jest identyczne. Jedynie co się rożni to program migania. Jest to bardzo udany produkt. Jedynie do czego można się doczepić to mocowanie lampki, po jakimś czasie się wyrabia i lampka może wypaść na wybojach.

Już raz pytałem na mikro o dostępność tej lampki na aliexpress, zapasy się wyczerpały. Teraz
Fastboot - @geuze: @brachistochrona: Ja kupiłem dwie na aliexpress i są warte swej ce...

źródło: comment_hv6wN9YX9n3qn55NghEamIeLETDmSPSQ.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@brachistochrona: Jedno, co mnie zastanawia, to czy lampka w jakikolwiek sposób sygnalizuje niskie napięcie akumulatora, czy po prostu przestaje świecić i bez powerbanku ani niczego w zapasie leci się już bez tylnego oświetlenia.

Zaobserwowałeś coś podczas testów?
  • Odpowiedz
Szkoda, że gniazdo usb jest z tyłu, a nie z boku, bo za każdym razem trzeba ją ściągać ze sztycy. Ja mam dość grubą rurę, więc jest ryzyko, że gumka szybko pęknie.

@brachistochrona: No z tym mocowaniem, to trochę lipa.

Mam sztycę 31,6. Samo zaczepienie gumowego uchwytu wymaga trochę kombinacji.
Z tym, że na wiosnę może w końcu przeserwisuję sztycę regulowaną, która w górnej, ruchomej części ma mniejszą średnicę, to
  • Odpowiedz
@brachistochrona:
@StaryWedrowiec:
Moją wczoraj odebrałem, przyszła koło 22 lutego. Odpaliłem ją po wyciągnięciu z pudełka na max świecenie i padła po 1h40m więc można założyć że było to ~60% naładowania zalecane do dłuższego przechowywania ogniw.
Przed momentem skończyłem ładowanie przez miernik z wynikiem 417mAh@5V więc pomijając już kwestię sprawności wychodzi że faktycznie przy 3.7V realna użyteczna pojemność ogniwa będzie gdzieś w przedziale 450-550 mAh.

Co do gumki to
2YT4U - @brachistochrona:
@StaryWedrowiec:
Moją wczoraj odebrałem, przyszła koło 22...

źródło: comment_HqLZoyl2hXhZcMMrixjF6FIhxsbMqe5c.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@2YT4U: nie wiem na ile taki test jest miarodajny, ale chińczyk wciąż się upiera, że to 1200mAh i że to tylko błędny nadruk¯\_(ツ)_/¯
Gumkę już sobie zamieniłem z inną lampką, gdzie była dłuższa, a na kierownicy krótsza lepiej się sprawdzi.
  • Odpowiedz
@2YT4U: kurna, chińczyk wycofał się z proponowanych 100 punktów i teraz twierdzi, że przedmiot jest zgodny z opisem. Odpisałem, żeby udowodnił, że to jest 1200mAh, to odpisał, żebym nagrał wideo przedstawiające problem.
Kurde, chyba rozwalę tę lampkę i mu pokażę fotkę akumulatora( ͡° ͜ʖ ͡°)

• Odpowiedz