Wpis z mikrobloga

@red-bearded: o ile się bardzo cieszę, to bardziej mnie zastanawia czemu de Gea chce zostać... ligi pewnie tak szybko nie wygra, LM to już w ogóle a drużyna gra po prostu słabo.
@utede: Jest mega gwiazdą w United, czyli mimo wszystko top3 największych klubów na świecie. Mimo tego, że City odjechało w tym sezonie to United też są świetne perspektywy. Drugie miejsce w lidze, dalej gra w LM i w FA cup, kupują piłkarzy najwyższej klasy (Sanchez). Wybitny sezon City trochę przesłania to, że United też ma dobry sezon (najlepszy od czasów SAFa). Real póki co jest trochę w dołku i jest tak
@red-bearded: ale od ręki przeszedłby do Realu czyli swojego miasta, co sezon gra na najwyższym poziomie w każdych rozgrywkach. W United tez się Łudziłem ze liczby są lepsze, ze niby drugie miejsce... ale przecież ta gra to jest kryminał. Przychodzą drodzy zawodnicy i nagle nie umieją grać... Mimo wszystko ja się cieszę bo to jedyny gracz topu obecnie w tym mizernym United
@utede: No nie jestem pewny czy gra na najwyższym poziomie w La Liga w tym sezonie ( ͡° ͜ʖ ͡°) Tym bardziej, że kadra Realu wydaje się wypalona i zapowiada się duuuża przebudowa składu, więc może trochę zająć zanim znów wrócą na poziom na którym byli gdy wygrywali 2x LM.
@utede: @red-bearded:

Poza tym trzeba by dodać, że nie wrócił by do "siebie" tylko do Realu, a jeżeli o to chodzi to aspektów jest dużo więcej.

Poza kwestiami finansowo-sportowymi to dochodzi też fakt, że w Anglii ma dużo łatwiejsze życie, kibiców wspierających i stojących za nim murem. W Realu zostanie kolejną supergwiazdą, a już nieraz widzieliśmy, że tam się gra dopóki jest się w formie - w aspekcie rozwijania się