Wpis z mikrobloga

Ilu dobrych technicznie jest zawodników w #ekstraklasa ?

Oglądałem kiedyś mecz jakiś średniaków w lidze hiszpańskiej i później coś z naszego podwórka.
To jest smutne, że 95% piłkarzy w ekstraklasie ma problem z opanowaniem piłki przynajmniej 3 razy w meczu. Było mi tak przykro jak to oglądałem, że ja p------e..

#pilkanozna #zalesie
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@opalony: obejrzyj (np na stronie buków) jakiś mecz 2 ligi w Panamie czy innej tam Boliwii. Pomykają aż miło, do samego końca, technicznie też by przecietni grajkowie dawali spoko radę w Eklasie.
Ale gwoli sprawiedliwosci - teraz ekstraklasa to jest wypas w porównaniu do syfu, który był 10-25 lat temu. Od kilku sezonów w całej kolejce zwykle 1-2 spotkania daje radę oglądać bez bólu. Czasem zdarza się magiczna kolejka gdzie
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@uhu8 zgadzam się. Jednak człowiek przesiadając się z meczu choćby Sampdorii z załóżmy Lazio na naszą eklase to ma w 90% krew w oczach. Mam nadzieję, że to pójdzie wszystko w dobrym kierunku. Jest kilku młodych (Żurkowski, Szymański etc), którym kibicuje niezależnie od sympatii klubowych. Lubię techniczna piłkę, dlatego szkoda, że tak mało jest techników pokroju Carlitosa, Meliksona, Radovicia, Stilicia. Ale będzie lepiej, liczę na to!
  • Odpowiedz
jest wypas w porównaniu do syfu, który był 10-25 lat temu. Od kilku sezonów w całej kolejce zwykle 1-2 spotkania daje radę oglądać bez bólu.

@uhu8: 20 lat temu Liga stała na relatywnie wyższym poziomie.
  • Odpowiedz