Aktywne Wpisy
robert5502 +935
Dobra nowina!
Dane za rok szkolny 2023/2024: W liceach i technikach nawet 80 proc. uczniów nie uczęszcza na lekcje religii.
Podziekujmy im
#religia #bekazkatoli #szkola
Dane za rok szkolny 2023/2024: W liceach i technikach nawet 80 proc. uczniów nie uczęszcza na lekcje religii.
Podziekujmy im
#religia #bekazkatoli #szkola
JamesJoyce +171
#programowanie #programista15k #sztucznainteligencja #uniaeuropejska
I tak to jest w naszym europejskim poletku.
I tak to jest w naszym europejskim poletku.
Początkowo myślałem że Twój login (proszę wybaczyć tą nadmierna poufałość) to anagram, lecz jedynie co mi wychodziło w mym trudzie kryptologia to: "chory emo Mirek". Jakie było moje rozbawienie kiedy odkryłem znaczenie słowa myrmekochoria.
Jeszcze raz gratuluję talentu. Pozdrawiam.
Z racji nawiązanej konwersacji chciałbym się z Panem podzielić kilkoma przemyśleniami oraz zadać jedno pytanie - choć to może na końcu.
Osobiście stronię od ludzi, staram się nie wchodzić z nimi w zbytnią komitywę. Ten portal (dzięki któremu się ze sobą właśnie komunikujemy) jest dobitnym przykładem kondycji współczesnego człowieka. Ludzie współcześni mają potencjał którego przodkowie nie mieli nigdy wcześniej: każdy z nich nosi w kieszeni dostęp do wiedzy jaką zdobyły i zgromadziły poprzednie pokolenia, cała ludzkość. Co ludzie z tym robią widać po głównej tegoż portalu. Chyba określenie społeczeństwa mianem durnego motłochu jest najbardziej stosowne. Wiem że to zbytnia generalizacja i bardzo pesymistyczna (niczym wyrwana z ust Augustyna określanego jeszcze świętym) ale na dzień dzisiejszy niestety najbardziej prawdziwa.
Tacy jak Pan przywracają mi wiarę w człowieka, dziękuję za to.
Osobiście interesuje mnie między innymi inżynieria społeczna, czy gnoza. Jednak specyfika tematu jest trudna do wyłowienia z czeluści internetu. Stąd moje zapytanie: Czy nie natrafił Pan na jakieś materiały związana z tymi zagadnieniami.
Na przykład ostatnio zajmuję się korelacją w występowaniu tzw. objawień maryjnych a nadciągającą rewolucją wolnomularską i obaleniem
Życzę owocnej pracy.
Ps.
Może się i ja odwdzięczę ciekawym tematem. Zastanawiał się Waść kiedyś czemuż to w najsławniejszej katastrofie transatlantyku jakim było zatonięcie Tytanica pomija się informację o dwóch jego bliźniakach i o felernej perypetii jego starszego brata, czemu w obu katastrofach udział brał ten sam kapitan i czemu zdecydowano płynąć Tytanicem ledwo co zwodowany bez wcześniejszych testów na wodzie