Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 100
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kubas_782 generalnie spoko, ale totalnie nie rozumiem ludzi, którzy, gdy łysieją, rozpoczynają desperacką walkę o włosy. Sam bym pewnie przygotował dobre maszynki i jechał się regularnie na łyso ))¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
  • 7
@kubas_782: biorę fina od 15 lat, skutków ubocznych nie zauważyłem, mam włosy, kiedy wszyscy kuzyni dawno łysi jak kolano. Fajnie, że poruszyłeś ten temat.
  • Odpowiedz
@kubas_782: Ja mam jakies kapsulki o skladzie: łopian większy, rozmaryn, arnika, kasztan indyjski, panthenol, witaminy A, E, H, B i P, B8, -Pantotenian Wapnia , kwas salicylowy, jod pochodzenia roślinnego, aminokwasy siarkowe, aktywator ukrwienia.

Rozprowadza sie to po glowie po myciu. Odkąd tego uzywam przestały mi sie powiększać zakola. Nic nie odrosło ale poprostu efekt łysienia się zatrzymał.
  • Odpowiedz
@Niewierny_Mops:
"Pewnie bym" czyli nie masz tego problemu i zgaduję, że trudno ci empatyzować z tą sytuację.
Też myślałem, że jeśli mnie to spotka to będzie to takie proste i, że w ogóle nie wpłynie na mnie to, ale jednak siada to na bani i na samoocenę.
  • Odpowiedz
@kubas_782: mozesz napisac w skrocie jakie kroki mozemy podjac sami juz teraz, co mozemy zalatwic u internisty (poza skierowaniem do dermatologa), a co juz u samego dermatologa?
  • Odpowiedz
Skutki uboczne spowodowane finasterydem są w teorii niemal 100% odwracalne. Mówię teoretycznie, bo w internecie można poczytać jakie spustoszenie spowodowała Propecia niektórym w organizmach. Powstało nawet specjalne forum - Propeciahelp ;)

@kubas_782: dobrze, że to podkreśliłeś. Zgłosił się kiedyś do mnie gość po terapii tym syfem, w zasadzie zamieniło go to w zombie. Całkowity brak erekcji to chyba najmniejszy z jego problemów.

Fakt, że skutki uboczne nie zdarzają się często,
  • Odpowiedz
Jeszcze dodam, że najczęściej jako przyczynę ogólnie łysienia podaje się niski poziom cynku. Jest to nieco zdradliwe, jako że jego podniesienie zwiększa też aktywność testosteronu, ale ogólnie - w badaniach wyszło, że faceci z łysieniem typu męskiego mieli dużo niższy poziom zarówno cynku, jak i miedzi.

Tutaj instrukcja, jak uzupełniać cynk, żeby to miało sens - wbrew pozorom nie jest to takie proste:

http://naturalneleczenie.com.pl/2018/02/15/uzupelnianie-cynku/
  • Odpowiedz