Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 100
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

mozesz napisac w skrocie jakie kroki mozemy podjac sami juz teraz, co mozemy zalatwic u internisty (poza skierowaniem do dermatologa), a co juz u samego dermatologa?

@kubas_782: bylbym wdzieczny :)
  • Odpowiedz
  • 2
@blantek internista nic ci nie pomoże raczej, tylko da ci skierowanie do dermatologa. Chyba, że nie chcesz się babrać z tym, to prosto prywatnie do dermatologa.
  • Odpowiedz
@kubas_782: dokładnie jakbym czytał wszystkie swoje doświadczenia... obecnie odstawiłem nezyr bo przez niecały rok nie zauważyłem efektów, skutków ubocznych nie miałem. Warto dodać aby zrobić badania krwi, u mnie akurat ogólnie testosteron nie był jakoś bardzo wysoki - co zdziwiło trychologa. Dermatolog twierdzi że mam ŁZS, a trycholog że go na pewno nie mam. Lekarz rodzinny ponownie wypisał mi skierowanie do dermatologa tym razem ostatecznie idę do Kliniki Dermatologii Szpitala
  • Odpowiedz
@kubas_782: który z tych trzech szamponów byś polecił najbardziej Selsun (wersja blue czy nie?), Zoxin Med, Nizoral? Który najlepiej działał? Miałby jakieś skutki uboczne w Twoim wypadku? Czy wszystkie z nich stosować tylko dodatkowo 1-2 w tyg? A normalnie przez resztę tygodnia coś polecasz? Z takich na co dzień korzystałem z Farmony Czarna Rzepa, Head&Shoulders na wypadanie i jeszcze planuje Himalaya też na wypadanie.
  • Odpowiedz
Ja mam jakies kapsulki o skladzie: łopian większy, rozmaryn, arnika, kasztan indyjski, panthenol, witaminy A, E, H, B i P, B8, -Pantotenian Wapnia , kwas salicylowy, jod pochodzenia roślinnego, aminokwasy siarkowe, aktywator ukrwienia.

Rozprowadza sie to po glowie po myciu. Odkąd tego uzywam przestały mi sie powiększać zakola. Nic nie odrosło ale poprostu efekt łysienia się zatrzymał.

@oddalenie: stosowanie doustne sprawia, ze te mineraly i mikroelementy sa rozprwadzane ogólnoustrojowo a
  • Odpowiedz
@blantek: sprawdzała pod kamerką i stwierdziła, że absolutnie nie mam, mimo dodatkowych niewielkich zaczerwienień skóry. Wizyty jeszcze nie miałem, ale wiem że trzeba przyjść w miarę wcześniej, przyjmują tego samego dnia bez zapisu.
  • Odpowiedz
@bialy_kret: dzwonilem, dermatolog terminy na sierpien, wiec radze ci sie zapisac juz teraz albo gdzie indziej. daj znac jesli uda ci sie zostac przyjetym tego samego dnia, ciekawy jestem jak to tam dziala. niektorzy lekarze w nagłych przypadkach przyjmuja miedzy pacjentami.
  • Odpowiedz
@kubas_782: czy przeszczepione włosy mogą wypaść, tzn. z czego co czytałem to nie oddziałuje na nie dht, wiec czy jest sens stosowania na nie minoxa, fina?

Obecnie od 2 miesięcy stosuję minoxa, ketokonazol, szampony, odzywki przeciw wypadaniu i palme sabałową(wiem, że może nie działać, ale lepiej brać niż nie; fina się boję). Czy jeśli chciałbym sobie zrobić przeszczep, to czy powinienem odstawić te rzeczy? Ewentualnie odstawić samego minoxa?

Czy nie
  • Odpowiedz
  • 0
@kubas_782 mireczku pozwolę sobie zawołać i zadać pytanie. Od zawsze widziałem że szybko przetłuszcza mi się skóra głowy, włosów prawie już nie mam i nawet mi to nie przeszkadza. Ale właśnie coś na to prsetluszczsnie się mógłbyś polecić? Bo niestety prawie lysa glaca i się świece z daleka.
  • Odpowiedz