@abramek: Jak jeździsz avensisem to nie ładuj się z Rapida, bo to praktycznie Fabia na stedyrach taki segment B+. Poniżej kompakta nie schodź - kompakt czyli Golf, Leon, Focus, i30, Ceed, Auris. Octavia to też segment C, ale ze wszystkich jest największa ten bym Ci polecał przy przesiadce z segmentu D.
@Harmonijka: @abramek: jezdze rapidem spaceback i wlasnie jest 100% poprawne, do niczego, ale to do niczego sie nie moge przyczepic... wymiarowo jest prawie jak octavia ale sporo taniej. jestem bardzo zadowlony z wyboru
@wieniu: No trochę Cię poniosło. Wymiarowo to jej sporo brakuje. Jak kumpel stanie swoją Octavią koło mojego Leona to mój seacik wygląda biednie, a ma prawie identyczny rozstaw osi. Rapid to wielkość Citroena C-elysee, mimo to bardzo chwalę sobie, bo trochę się najeździłem takim. VW specjalnie zostawił taką lukę w Skodzie między segmentem B+ (rapid), a C+ (octavią), żeby ludzie brali Golfy, albo ewentualnie Leony.
@Harmonijka: no wlasnie porownywalem rozstaw osi, tutaj masz racje... ale nazywanie go Fabia na sterydach tez jest naciagane. Jezdzilem i Octavia i Fabia (no i teraz Rapidem). I jesli chodzi o komfort to blizej Rapidowi do Octavii niz do Fabii. Fabia to auto dobre na krotkie trasy (bo w srodku glosno a w jednej nawet wialo). Rapidem spokojnie zrobie 600 km i nie jestem jakos bardzo zmeczony.
@wieniu: No dobra trochę przesadziłem z tą fabią. Chodziło mi o to, że jest to auto bardziej do miasta i sporadyczne trasy. Fabia to się w ogóle nie nadaje na trasy.
spotkałam się z dziadem z #tinder lat 35 a ja mam 21 w #poznan i on wie gdzie mieszkam czy powinnam zmienić mieszkanie a jeśli tak to czy ktoś chce to odstąpię swoje i szukam nowego może tez ktoś ma
Obecnie mam 8 letniego Avensisa, czas go zmienić. Przeglądam oferty i strasznie intryguje mnie #rapid od #skoda.
Na jaki jeszcze samochód zwrócić uwagę? Co takiego polecacie?
#kicichopyta #jdg #wynajemsamochodu #leasing
@wieniu: No trochę Cię poniosło. Wymiarowo to jej sporo brakuje. Jak kumpel stanie swoją Octavią koło mojego Leona to mój seacik wygląda biednie, a ma prawie identyczny rozstaw osi. Rapid to wielkość Citroena C-elysee, mimo to bardzo chwalę sobie, bo trochę się najeździłem takim.
VW specjalnie zostawił taką lukę w Skodzie między segmentem B+ (rapid), a C+ (octavią), żeby ludzie brali Golfy, albo ewentualnie Leony.