Wpis z mikrobloga

Ehh, od 4 miesięcy jestem singlem i od 4 miesięcy znajomi (głównie koleżanki) (w sumie to tylko koleżanki) cisną ze mnie pompe, że teraz to tylko fapuje... Ciągle sprawdzają, czy mi bicek urósł od walenia konia... Jak żyć (,)
#zwiazki #jakzyc
  • 43
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Gvizdec: co czwarty, a ty w tym układzie jesteś piątym
wiadomo, że w sprawie związków siłą nic nie zdziałasz, a ciśnienie może być co najwyżej przeszkodą
pozostaje traktować fakt bycia singlem jak i przytyki koleżanek, jak normalną ludzką rzecz, obśmiać i nie przejmować się tak samo jak się to robi z zakolami/krzywymi nogami/dużym nosem/odstającymi uszami itd
  • Odpowiedz
@aRonja: nienie, zle mnie zrozumiałaś, a może ja źle się wyraziłem. Jest nas 4 w paczce, 3 kumpli ma dziewczyny/żony, ja - czwarty jestem singlem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
No sam się przekonałem, że próbowanie na siłę nic w tej dziedzinie nie daje, trzeba być bardziej spontanicznym ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Natomiast na przytyki koleżanek zazwyczaj odpowiadam tym, że mogę cieszyć się
  • Odpowiedz
@Gvizdec: faktycznie, źle przeczytałam
może w takim razie koleżanki zauważają, że masz zbyt dużo swobody i się boją że ich partnerzy Ci pozazdroszczą :D
bo faktycznie człowiek będąc w związku siłą rzeczy robi większość rzeczy wspólnie i nie bardzo jest miejsce np na oglądanie serialu z kim innym, chociaż może to tylko kwestia do wypracowania
w takim razie powodzenia życzę
  • Odpowiedz
@aRonja: no może boją się tego, kto wie co w głowie kobiety siedzi xD
No jak tak sobie pomyśleć, to idealny związek to był by taki z zachowaniem niektórych swobód singla, czyli nie spędza się 100% czasu razem. Wtedy można jakiś powiew świeżości mieć ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Gvizdec: też tak myślę, ale obie osoby muszą mieć taką potrzebę i też możliwości
Niestety będziesz miał z tym spory problem, z tego co słyszę, większość różowych jest jednak zaborcza, albo tylko deklaruje swobodę, a potem wychodzi że to jednak przysysacz
  • Odpowiedz
@aRonja: no niestety, może to kwestia wypracowania wspólnego zaufania, nie wiem. W każdym razie możliwość podzielenia czasu na ten kiedy spędza się razem, oraz ten kiedy spędza się go w samotności albo z innymi ludźmi jest czymś co moim zdaniem wprowadza trochę "powietrza" do związku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@aRonja: to też zależy od poziomu swobody, ale myślę że da się wszystko, w koncu istnieją związki "otwarte" w których partnerzy godzą się nawet na s-x z innymi osobami, czy te słynne kluby dla "Swingersów" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@aRonja: i to czym prędzej zanim będzie za późno ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jeszcze ci się zachce siedzieć tak cały dzień i czytać książkę czy oglądać serial xD Potem to już nie ma odwrotu ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@Gvizdec: żeby tylko czytanie internetów nie szkodziło, bo tego nie zniesę
a skąd ty takie rzeczy wiesz, pewnie przeczytałeś w jakiejś mądrej książce ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz