Wpis z mikrobloga

Dlaczego te wszystkie rowery Fuji czy Focus mają korby 52/36 i kasety 11-28. Szukam czegoś w standardzie 50/34 i 11-32 i cholernie ciężko znaleźć, nie muszą to być koniecznie te marki. Na karbonie też mi nie zależy. Kwota 5-6k.

Ktoś coś? Bo ja już p-------a dostaje.

#szosa #rowery #zakupy #pytanie
  • 34
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@madrej: nowy rower chce kupić i od razu z taka korbą i kasetą. Jak kupię coś na 11-28 to i przerzutka będzie do wymainy bo to krótki wózek, a 11-32 długi.
  • Odpowiedz
11-32

@dzangyl: Bo to jest standard MTB (jeszcze). Kupujesz rower, ściągasz korbę i kasetę, sprzedajesz, kupujesz korbę przełajową i kasetę jaką tylko ci pojemność przerzutki pozwoli i tyle.
  • Odpowiedz
@the_Fam: nie bardzo, bo przerzutka na 11-28 też będzie do wymiany, słaby interes.
@vicher62: ale się uśmiałem.
@TwigTechnology: potrzebuję 11-32 bo jędzę dużo po górach, nie cierpię płaskich odcinków, a na wielu podjazdach 10-15% przydały by się lżejsze biegi niż te w moim leciwym już rowerze.
  • Odpowiedz
@madrej: Nie trzeba, Majka składakiem to wszystko przejedzie. Wielu, których wyprzedzam, najwyraźniej przydałyby się lżejsze przełożenia. Raz zawstydziłem jakiegoś, co jechał z kobietą, puścił się za mną, docisnąłem, zawstydziłem drugi raz. :D

@vicher62: Wyszukaj sobie Rdzawkę. :)
  • Odpowiedz
@Zelazko_MPM: Cała zabawa polega na tym, że istnieją i gdzieś wcześniej pisałem: jak jesteś świeży i masz w perspektywie godzinny trening, 25 kilometrów, to lecisz to na cięższych przełożeniach i wykręcasz PR. Sprawa jednak się komplikuje gdy masz już w nogach 100 km, 1000 m, a przed tobą kolejny spory podjazd. :)
  • Odpowiedz