Aktywne Wpisy
Yuri_Yslin +813
Widzę na wykopie częste posty o budowie taniego domu, więc podpowiem Wam z doświadczenia, co robić, by nie skończyć z domem za 1,000,000 (albo 6000 zł/m^2 do deweloperskiego), a jednocześnie sensownym, z którego będziesz zadowolony:
1. Nie robisz żadnych indywidualnych projektów, nie bawisz się w beta testera czyjegoś pomysłu, kupujesz znany i sprawdzony projekt typu Arosa od Lipińskich i dopiero na niego, z wykorzystaniem sensownego konstruktora, nanosisz swoje poprawki, czyli dopasowujesz np. fundament
1. Nie robisz żadnych indywidualnych projektów, nie bawisz się w beta testera czyjegoś pomysłu, kupujesz znany i sprawdzony projekt typu Arosa od Lipińskich i dopiero na niego, z wykorzystaniem sensownego konstruktora, nanosisz swoje poprawki, czyli dopasowujesz np. fundament
Ktoś coś? Bo ja już p-------a dostaje.
#szosa #rowery #zakupy #pytanie
@dzangyl: Bo to jest standard MTB (jeszcze). Kupujesz rower, ściągasz korbę i kasetę, sprzedajesz, kupujesz korbę przełajową i kasetę jaką tylko ci pojemność przerzutki pozwoli i tyle.
@vicher62: ale się uśmiałem.
@TwigTechnology: potrzebuję 11-32 bo jędzę dużo po górach, nie cierpię płaskich odcinków, a na wielu podjazdach 10-15% przydały by się lżejsze biegi niż te w moim leciwym już rowerze.
@dzangyl:
50/34 i 11-32 to ma moja żona w szosie. Więc szukaj w damskich szosach (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Na 36-28 jedziesz 10-15%.
edit: jeszcze Canyony Endurace
Góry here.
PS – Robiłem ten ostatni zjazd w drugą stronę. Polecam! :D
@vicher62: Wyszukaj sobie Rdzawkę. :)
@the_Fam: trafiłeś w sedno, po 100km w nogach na kolejnych podjazdach potrzeba bardzo lekkich przełożeń.
@Krul_Macc: myśałem nad Canyon Endurace ale dostawa dopiero w maju, słabo. Te Gianty za drogie trochę. Znalazłem coś takiego https://www.rowmix.com.pl/roubaix/6429-roubaix-sl4-sport.html ale tez trochę drogo no i race geometry rama ;/