Aktywne Wpisy
monky +363
Właśnie dokonałem zatrzymania obywatelskiego. Typ jechał 10-20km/h, zatrzymywał się kilkukrotnie bez przyczyny, na moich oczach prawie dwa razy wjechał na chodnik.. On twierdzi że jest trzeźwy tylko bardzo zmęczony ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Czekam już od 15min na komendatów..
#stopcham #policja #weekend #alkoholizm
Czekam już od 15min na komendatów..
#stopcham #policja #weekend #alkoholizm
bulba1605 +501
Wczoraj jakiś Mirek napisał zdumiony post, że ludzie jeżdżą na wakacje i to dla nich normalne - to ja napiszę z drugiej strony: za to będę wdzięczna mojemu ojcu do końca życia. Mama jest skąpa i było jej szkoda kasy, ale tata zawsze dbał, żebym w wakacje pojechała gdzieś za granicę na kolonie - mówił, że nie wiadomo jak mi się życie ułoży, więc póki ich było stać, chciał żebym coś zobaczyła.
Aktualizacja wpisu.
Jechałem prawym pasem, omijałem korek, jak byłem przy skrzyżowaniu samochody ruszyły więc na pas do jazdy prosto przeskoczyłem po powierzchni wyłączonej z ruchu.. (na google maps jej nie ma, jak widać dorysowałem).
Nagrał i zgłosił mnie ktoś "uprzejmy". Na filmie widać że był daleko za mną, nie musiał hamować, generalnie nie przeszkodziłem mu w niczym.
W taryfikatorze: 100zł za powierzchnie wyłączoną z ruchu, 250zł za jazdę nie z tego pasa co trzeba. Pani zaproponowała 200 i tak idzie do sądu, czekam na list z numerem konta do wpłaty ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@kendi: @wtchr: @Stitch: @Wasky: @calkowitybrakrozumu:
#motowarszawa #motocykle
ludzie to sobie jednak wszystko podkleić dadzą :D
EDIT, jedna minuta i 500 metrów....
https://www.google.pl/maps/dir/52.2300214,20.9842502/52.226047,20.988058/@52.2283294,20.9837671,693m/data=!3m1!1e3!4m2!4m1!3e0