Wpis z mikrobloga

@Myrcin- Na Erazmusie we Włoszech miałem sporo znajomych Turków. Po świętach przyleciałem z kabanosami. Wziąłem drobiowe, bo akurat wtedy mi smakowały. No i kiedyś tam jednego Turka częstuje mówiąc, że to na bank z drobiu (w końcu jak się nazywają drobiowe to z czego mają być). Akurat jeden z tych Turków co naprawdę przestrzegał zasad (nie wszyscy tacy byli). W końcu zjadł. Później wyrzucając opakowanie z ciekawości sprawdziłem dokładnie z czego
  • Odpowiedz
@kondzaf: po północy też allah nie widzi, potwierdzone info od turasów xD
Możesz łoić wóde i żreć wieprzowine ile wlezie
  • Odpowiedz
W sumie skąd ktoś ma wiedzieć kto jest muzułmaninem? Zakładanie wyznanie na podstawie narodowości czy koloru skóry to rasim i uprzedzenia ( ͡° ʖ̯ ͡°)

@Variv: Zresztą, muzułmanie to wyznawcy islamu a nie żaden naród. Ale czego się spodziewać po ignorantach, którzy powielają półprawdy i mity.

• Odpowiedz
@Wergiliusz: wszyscy początkowo mając jakiś kontakt z nowymi wydarzeniami opierają podświadomie swoje poglądy na stereotypach, za każdym razem działa filtr przez który odbierasz informacje z otaczającego nas świata. Mądry człowiek dosyć często robi upgrade swoich filtrów, ja mam inny stereotyp rodziny i znajomych, niż ty. Najważniejsze wyciągać wnioski, i mieć duży dystans do siebie i do życia. I tak wszyscy umrzemy.
  • Odpowiedz
@lastro: kanabosy

@pjveonot: Pochwalił się, gdy powiedziałem, że jestem z Polski. Co dziwne w Malezji nie sprzedają kanabosów Tarczyńskiego.

@Variv: Może dlatego, że w Malezji ponad 90% to muslimy i jego żona popyla w hidżabie
  • Odpowiedz