Wpis z mikrobloga

Mireczki spod #nintendo , zastanawiam się nad zakupem którejś konsolki on N, no ale trochę zgłupiałem. Mam więc też parę pytań neofity i niezły mętlik w głowie, no ale do rzeczy. Zastanawiam się, czy zakup new 2dsa jest dobrym pomysłem, czy lepiej dozbierać i kupić Switcha? Czy gry na konsole Nintendo są rzeczywiście tak dobre, jak można wyczytać w internecie? Czy e-shop jest udaną platformą do zakupu gier? To może być moje pierwsze podejście do sprzętu od Nintendo i cóż, trochę nie chciałbym się rozczarować, kiedy już udałoby się zakupić to i owo.
Ogólnie to też chciałbym spytać jakie gry polecacie na wyżej wymieniony sprzęt (poza #pokemon , fanatyk kieszonkowych monstrów here). Fajnie, żeby mieć dużo niezobowiązującego funu. Tylko dalej męczy dylemat, czy 2ds, czy Switch. Pomuszcie, proszu.
  • 8
@naavalu: 2/3DS ma sporą bibliotekę w chwili obecnej, więc może to być całkiem spoko opcja zamiast Switcha. Szczególnie, ze na Switchu jeszcze nie ma Pokemonów, więc dla ciebie to byłby chyba słaby wybór. ;)

Co do tego, czy gry są tak dobre - kwestia gustu. Gry Nintendo często mają specyficzny styl graficzny i dużo osób przez to uważa, ze to gry dla dzieci. ¯\_(ツ)_/¯
@FeniEnt: Piszę z mojej perspektywy - nikt nie musi się ze mną zgadzać.

Czy gry na konsole Nintendo są rzeczywiście tak dobre, jak można wyczytać w internecie?

Tak i nie. Głównie zależy od podejścia. Na pewno nie wszystkie są tak dobre jak je przedstawiają, ale nie zmienia to jednak faktu, że przeważająca większość gier od nintendo to pełnoprawne dopieszczone produkty i nawet jak trafisz na ewidentne "skok na kasę" (a są
@naavalu: Mam switcha od premiery, bawiłem się też trochę 3dsem kumpla i powiem tak: mimo że na tą ostatnią platformę jest sporo dobrych gier, to wybrałbym switcha. To jest moja osobista preferencja, dla mnie niska rozdzielczość ekranu i kłujące w oczy piksele po prostu zabija jakąkolwiek przyjemność z grania. A chętnie bym pograł w takie Bravely Default chociażby ;)

Czy gry na konsole Nintendo są rzeczywiście tak dobre

@naavalu: To
@Kryspin013:
@epi: @goomba-pl: @ventillo: @FeniEnt:
Wielkie dzięki za pomoc, pomyślę jeszcze chwilę i na spokojnie dokonam wyboru. Odrobinę szkoda jednak, że e-shop nie wydaje się wcale jakiś mega rozbudowany, a wydaje mi się, że o wiele prościej byłoby, gdyby każdą grę można by było zakupić elektronicznie. Chętnie zaliczyłbym Castlevanie na 3dsa, ale cóż, w e-shopie ich nie ma, a fizyczniaki zaczynają być tak drogie, że szok.
@naavalu: Z grami elektronicznymi jest tan problem, ze nie mają w zasadzie żadnej wartości. Dlatego sam wole kupować pudełka, które w przypadku gier Nintendo bardzo dobrze trzymają cenę, a niektóre wręcz drożeją.
@naavalu: Zależy jak leży. Jeśli chcesz mieć nowe tytuły i być na bieżąco - kupuj switcha. Na ten moment możesz kupić spokojnie z 3 gierki na które poświęcisz sporo czasu i potem co tam Ci się spodoba.
Jeśli jednak nie zależy Ci za bardzo na aktualnych grach to tutaj sugeruję albo new 2DS albo starego DSi. Dlaczego DSi? Ze względu na możliwość grania w, ściągniętymi z neta, gierki. Niestety nie pamiętam