Wpis z mikrobloga

@a5f5c1: Niekoniecznie, większość zegarków ma na płytce piny do resetu i po włożeniu nowej baterii trzeba je zewrzeć na kilka sekund, powinny być oznaczone, po wymianie baterii czasem rusza bez resetu, czasem nie.

Jak nie reset to może koronka jest w zlej pozycji.

Ale więcej to za bardzo nie ma co naprawiać w typowym kwarcu, bo tam nic nie ma :-)
Raczej wymiana mechanizmu, nie wiem czy warto.

Gx
@a5f5c1: Wymiana baterii u nich to koszt około 50 zł, jak coś tam z mechanizmem było wymieniane to w przedziale 300- 400 zł, ale nie pamiętam czy w końcu po prostu nie wymienili całego mechanizmu na nowy
@a5f5c1: Myślałem że mówisz o jakiś współczesnych. Stare mają dość duży mechanizm i jeśli chodzi o naprawienie lutu to sprawny elektronik ogarnie, natomiast jak padła jakaś część to szukaj pomocy na forum zegarkiclub.pl
Podmiana werku na współczesny to nie takie hop siup, sporo detali musi się zgadzać..

Gx
@a5f5c1: ja polecam "Zmiana Czasu" na Zielińskiego. Ma bardzo dobre opinie, sam korzystałem z jego usług i polecam, nie naciąga na kasę jeśli coś nie jest potrzebne.
W sumie zanieś do kogokolwiek - jak naprawi to będzie git, jak powie, że się nie da idź do drugiego.