Wpis z mikrobloga

Witajcie mikroby!

Wróciłem do Was. To był ciężki acz owocny tydzień. Spędziłem go z Irlandczykami, w którzy się nie męczą i są najsympatecznijszymi ludźmi na świecie i najlepszymi kibicami w naszej galaktyce. Jako dowód zarzucam Wam dwa filmy, nagrane około godziny 3 w nocy w jednym z Toruńskich pubów KLIK i KLIK.

Skoro już jesteśmy przy Euro, Polaków oceniać nie będę. Cieszę się, że jesteśmy świadkami jednego z najlepszych turniejów w historii. Poziom jest wysoki (poza grupą A), mecze emocjonujące, a bramki padają w każdym meczu (ewenement na wielkich turniejach). Najlepiej do tej pory prezentują się Niemcy, którzy są jedynym zespołem, który wygrał w pierwszej kolejce i awansował dalej. Ciekawe, prawda. Wspaniałe wrażenie robi (na mnie) Portugalia, widzę w nich finalistów, a może nawet triumfatorów. Przed turniejem tę tezę wyśmiewał @mateuszo, dziś nie ma go już z nami.

W ćwierćfinałach obstawiam: Portugalia, Niemcy, Hiszpania, Anglia

Fantasy. W Fantasy prowadzi zespół Inter Silesia, nie wiem jaki to użytkownik, może nam się przestawi.

Predictor. W Predictorze prowadzi Kuba, którego danych wykopowych nie znamy.

Czytałem, że kilkoro użytkowników się wykruszyło. Szkoda szczególnie @gac3k, miałem do niego pilną sprawę. Dobrze, że @ryu wrócił, bo wykop bez smoka to nie to samo. Pozdrawiam także @mateuszo (@kseon).

Czytałem także doniesienia @zurawinowa i @parachutes że życie poza wykopem jest ok, a tu jest nudno. Nie mam takiego wrażenia, ale myślę, że mikroblog w tej formie zbliża się do maksimum swojej atrakcyjności.

Dziękuję za wsparcie w konkursie Plusa. Konkurencja mimo, że młoda i zielona, to bardzo dobra, ciężko będzie wygrać. Niemniej pamiętajcie, że można głosować codziennie :)

PS #ojroraport wieczorem

PS2 @filipChG pamiętam o Tobie, daj mi jeszcze parę dni na ogarnięcie sprawy

PS3 To taka konsola.

PS4 Nie kupujcie słabych tabletów bo mulą.

PS5 W związku z ostatnimi wydarzeniami, oświadczam, że nie zamierzam kasować konta oraz, że nigdy nie byłem Tajnym Współpracownikiem Administracji. Jednocześnie uważam ujawnienie listy osób za skandal i składam wniosek o ukaranie @Elifk32 karą klapsa w pupę. Skoro już wyciekła lista osób będących "donosicielami", wnioskuję o ujawnienie listy wszystkich moderatorów. Naprawdę, ja, @parachutes, @Shepard, @lord_blizzard i @CanisLupusLupus dosyć mamy ciągłego przywoływania nas do znalezisk. Dziękuję, pozdrawiam.

#euro2012 #footix #pitupitu
  • 10
@footix: No, muszę powiedzieć, że Portugalczycy robią nadspodziewanie dobre wrażenie, aczkolwiek z Hiszpanami będzie im w półfinale niełatwo (nawet jeśli Ci drudzy trochę zawodzą - dwa lata temu ciągłe 1:0 dało im tytuł). Za to w ewentualnym pojedynku z Francuzami Portugalczycy mogą być nawet faworytami. Co nie zmienia zresztą tego, że w ewentualnym finale z Niemcami raczej i tak przegrają. ;)