Aktywne Wpisy
tęsknię za czasami, gdy Pan Janusz mnie doceniał... Mogłem kebaby zamawiać i w ogóle, jeść...
źródło: pracownik miesiąca
Pobierz
yo666 +3
#hotelparadise
Brakuje kilku osób, za to są też dodatkowe.
Brakuje kilku osób, za to są też dodatkowe.
źródło: temp_file7873473631736343469
Pobierz

Komentarz usunięty przez autora
@Kielek96: nie za dobrze te procedury pozmieniali, jeśli w 2010 znowu ważne osoby wsadzili do jednego samolotu.
23 stycznia 2008 o godzinie 19:07 wojskowy samolot CASA C-295 M o numerze bocznym 019,wyposażony w silniki Pratt & Whitney Canada PW127G rozbił się pod Mirosławcem podczas próby lądowania.
Przyczyną tragedii było nieświadome doprowadzanie do nadmiernego przechylenia i utraty siły nośnej samolotu.
Według
9 czerwca 2009r wprowadzono instrukcje HEAD która jasno mówiła że VIPy nie mogą lecieć jednym samolotem,myślę że przyczyną tragedii w Smoleńsku nie był brak procedur bo takowe były,a przede wszystkim ich wybiórcze przestrzeganie ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@Fajnisek4522 to była konsekwencja braku działań gen. Błasika. Wokół katastrofy w Mirosławcu też wybiło szambo, polecam film. Dopiero po jego śmierci (w tym wątek nacisku na pilotów, bo w momencie katastrofy z dużym prawdopodobieństwem był w kokpicie) weszły w życie zmiany wymuszone przez KBWLLP. W wyniku spełnienia tych zaleceń do tej pory nie doszło do innych wypadków, no poza incydentami
Szkoda tych niemal stu pozostałych ofiar.
./thread.