Aktywne Wpisy

Soothsayer +194
Z okazji moich urodzin życzę wam wszystkim sukcesów (ale mniejszych niż moje)

onionhero +121
Byłem wczoraj na festiwalu pierogów, czy coś w ten deseń na Podkarpaciu.
Przy okazji odbywały się zawody w jedzeniu pierogów na czas, myślę sobie - podejdę bliżej, zobaczę ile ktoś wpier@#%.
Tymczasem zonk, koleś zakrztusił się pierogiem i upadł na ziemię, było blisko do powtórzenia scenariusza niedoszłego inwestora Wisły Kraków. Szybko podbiegli strażacy z OSP i robili czyn Heimlicha jakieś 40 sekund, podbiegł też mój różowy z uwagi na to czym się zajmuje.
Na
Przy okazji odbywały się zawody w jedzeniu pierogów na czas, myślę sobie - podejdę bliżej, zobaczę ile ktoś wpier@#%.
Tymczasem zonk, koleś zakrztusił się pierogiem i upadł na ziemię, było blisko do powtórzenia scenariusza niedoszłego inwestora Wisły Kraków. Szybko podbiegli strażacy z OSP i robili czyn Heimlicha jakieś 40 sekund, podbiegł też mój różowy z uwagi na to czym się zajmuje.
Na
źródło: IMG_8423
Pobierz

http://ktla.com/2018/01/22/michigan-doctor-permanent-legal-resident-who-came-to-u-s-from-poland-as-a-child-jailed-by-ice/
Aresztowano lekarza pochodzącego z Polski - przyjechał do USA nielegalnie jako kilkuletnie dziecko w 1979, kiedy rodzicom udało się uciec z PRLowskiego raju. Ma status stałego rezydenta USA, ale Immigration and Customs Enforcement (ICE) - policja emigracyjna - dopatrzyła się że w wieku 17. (26 lat temu) miał na koncie dwa wykroczenia. To co - wjazd na chatę i do pierdla. Teraz oczekuje na deportację.
Absurdalne ale do takich patologii prowadzą nowe zasady wprowadzone przez obecną administracię. Nabijanie statystyki, że z USA wydala się "groźnych przestępców". Spora część tych "groźnych przestępców" to właśnie tacy ludzie jak dr Niec. Osoby, które parędziesiąt lat temu w młodości popełniły jakąś głupotę i teraz ICE ma prestekst, żeby zrobić z tego przyczynek do deportacji.
#maga #trump #usa #poliyka #imigranci #neuropa
Rys: Recydywista polskiego pochodzenie Dr. Lukasz Niec
źródło: comment_9N9LnAY3IjobVu8V8GtnynGSseH8boV4.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
Gdyby ludzi nie było szkoda. To tak z czystego wyrachowania, z zimną krwią to można by wykorzystywać takie przypadki do straszenia emigrantów. Przy takiej skali emigracji jaką dotknięta jest Polska, co jest naszą narodową tragedią, powinniśmy chwytać się każdej mozliwości aby ją ograniczyć( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dlatego, nasz rząd jakoś w ogóle nie powinien chronić Polaków na wyspach przed ich "wykopaniem" z UK po brexicie.
@ZapomnialWieprzJakProsiakiemByl tylko że większość Polaków na emigracji po kilku/kilkunastu latach przyjmuje obywatelstwo kraju w którym jest na emigracji a więc nic im nie zrobią