Wpis z mikrobloga

@maciekawski: nawet jak masz wyświetlacz 60Hz, to wygodniej się gra, jak masz 129fps niż 63ffs - bo wyświetlana ramka została wyrenderowana o połowę później, a więc jest bardziej aktualna. choć oczywiście lepszy ekran to jeszcze większa różnica.
no i jak możesz wyrenderować 60+fps to grasz bez ścinek.
  • Odpowiedz
@LudzikIT: Te wszystkie 4k, te ogromne ilości FPSów... serio, tak naprawdę nikt z grających nie widzi większej róznicy. Gdyby w ogóle o tym nie mówić, to nikt nie zjarzyłby się, że gra jest w jakimś 4k. To wszystko to próba wyciągania hajsu z portfeli amerykańskich dzieci, ale pelikany znajdą się wszędzie
  • Odpowiedz
tak nie potrzebują. Ale konsolowcy p------ą często, że TO NIEPRAWDA, że 60fps lepiej wygląda, albo, że człowiekowi nie robi różnicy.

@iAmTS: nikt normalny tak nie twierdzi. Jakiś ułom napisał o tym kiedyś w internecie i cały circlejerk z Reddita wokół pcmasterrace zrobił sobie z niego bekę. Później podłapał to circlejerk na Wykopie. Raz zadałem pytanie pod tagiem #pcmasterrace to myślałem, że trafiłem do przedszkola.

Nikt nie twierdzi, że
  • Odpowiedz
@KwadratowyPomidor2: Grywam na PS i mam jeszcze dodatkowo PC ;)
kupują z tego samego powodu co i pctowcy wymieniają procki/dokłądają ram ;)

@kamillus: Zauważyłem to neistety, ale seria uncharted to moja ulubiona gra na PS i w sumie brak 60fpsów nie przeszkadza mi w cieszeniu się z niej :D
  • Odpowiedz