Wpis z mikrobloga

@Honor_PL: @Honor_PL: Mirki i Mirabelki ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

Chcemy zaprosić Was do testów flagowego smartfona – Honor 9. Model jest świetnie wykonany i urzeka designem. Do tego prezentuje bardzo dobre parametry: ma dużą pamięć (64 GB) i pojemną baterię, która umożliwia długą i intensywną pracę na jednym ładowaniu (3 200 mAh). Bardzo dobrą wydajność zapewniają m.in. pamięć RAM 4 GB i ośmiordzeniowy procesor Kirin 960, dzięki czemu uruchamianie i działanie aplikacji jest szybkie i płynne. Sporo frajdy zapewnia również aparat. No, ale (!) to jest nasza opinia. Dlategojesteśmy ciekawi, jakie będą Wasze wrażenia i opinie?

Na potrzeby "wykopowych" testów zarezerwowaliśmy dziewięć modeli Honor 9. Trafią w ręce dziewięciu osób, które – rzecz oczywista - będą zainteresowane testami, ale jednocześnie w przekonujący sposób wyjaśnią nam w komentarzach poniżej, dlaczego chcielibyście przetestować Honor 9? Co szczególnie interesuje Was w tym flagowcu? Z jakimi modelami innych marek chcielibyście porównać Honora?

Czekamy na Wasze komentarze poniżej do 29 stycznia. Potem będziemy potrzebować kilku dni, aby przeczytacz i wybrać dziewięciu testerów, do których wyślemy Honor 9.

#android #androiddev #honor #honor8 #honor7x #xiaomi #mi6 #mi5 #lenovo #asus #samsung #nokia #htc #oneplus #iphone #huawei #motorola #lg #sony #smartfon
Pobierz
źródło: comment_vMzIouseiYsentIWonHc1BMIe9YztSzQ.jpg
  • 655
@Honor_PL: mogę za darmo Wam go potestować, >7 lat doświadczenia w testowaniu, w tym 3 lata androida na różnych platformach, aktywny LUT w bardzo wielu projektach;] mogę Wam nawet raport napisać, jak będę miał czas.
@Honor_PL: Z chęcią przetestuje wasz nowy telefon. Porównałbym go z smarfonem, którego aktualnie posiadam czyli Iphona 6s. Dodatkowo sprawdziłbym jak sprawuje się w stosunku do samsuga a5 2017, iphona 7, huawei p9 oraz p10. Chciałbym być zaskoczony wynikiem amatorskich testów codziennego użytkowania jak korzystanie z aparatu, głośnika czy płynności działania oraz wiele innych.
@Honor_PL: Chętnie przetestuję Honor 9 bo jest ładny, a ja też jestem ładna i mi będzie pasować ( ͡° ͜ʖ ͡°) A dodatkowo - już od kilku lat moje telefony to wyłącznie Huawei (właśnie leży obok mnie moja śliczna złota P9 Lite), więc jestem zaznajomiona z systemem EMUI, chociaż nadal zdarza się, że coś niechcący kliknę i wtedy z dziką satysfakcją odkrywam nową funkcję. Poza tym uwielbiam
@Honor_PL Ciekaw jestem porównania flagowego Honora do Moto Z której używam na codzień, a także do mojego poprzedniego telefonu, Samsunga S6 Edge. Po przesiadce na Moto zauważyłem jak bardzo nakładka systemowa i milion preinstalowanych aplikacji wpływają na szybkość pracy sprzętu z najwyższej nawet półki. Bo Moto Z na papierze fakt, jest mocna, ale obiektywnie śmiga dużo szybciej niż nowsze smartfony z szybszymi procesorami i większą ilością pamięci RAM. Podeślijcie Honora 9, a
dlaczego chcielibyście przetestować Honor 9?

@Honor_PL: Chciałbym sprawdzić czy na tej maszynie tagi na Wykopie będą działać poprawnie ( ͡° ͜ʖ ͡°) Skoro jest tak szybki i wydajny będę mógł prędzej reagować na pytania pod tagami gdzie się udzielam i zapewniać mireczkom szybsze podpowiedzi i sugestie do ich wątpliwości.
@Honor_PL:

Z chęcią przetestuje. Mój pierwszy i jedyny smartfon to ten z WP. Jeszcze Mireczki polecały xD. Z przyjemnością w końcu zapoznam się z tymi mitycznymi aplikacjami na androidzie i możliwościami jakie oferują. Zobaczymy czy będzie tak płynnie jak teraz piszą.

Ale ostrzegam, mam wymagania ( ͡° ͜ʖ ͡°) Zwlasza jeśli chodzi o zdjęciatekst pogrubiony, baterie, klawiaturę jak i sam designaj. Lubię jak coś jest
@Honor_PL: Z chęcią go porównam do mojego Samsunga Note8.

Oba maja po 64GB pamieci - ciekawi mnie jak wygląda to w praktyce tj. szybkość kopiowania, uruchamiania itp
Maja też zblizona pojemność akumulatora - ciekawe jak ma sie to do ich wyświetlaczy i o ile Honor jest lepszy (chyba powinien).
4 GB ramu do 6 GB - ciekawe co można zrobic z taka ilosca pamieci w SM N950F czego nie może zrobić
@Honor_PL: pracuję u jednego z telekomów i sprzedaję międzyinnymi wasze telefony. sądzę że gdybym dostał telefon od was, to bym sprzedał więcej waszych telefonów.

ps. poprawcie pisownię, bo są takie błędy, że się tego czytać nie da
@Honor_PL: Skoro już tu jesteście... znacie jakieś stanowisko firmy na temat aktualizacji do oreo honora 8? Jestem posiadaczem tego telefonu, ostatnio nie można się niczego dowiedzieć, honor india twierdzi, że nie będzie aktualizacji ze względu na "ograniczenia sprzętowe", co jest jawną kpiną w przypadku tego telefonu. Inne oddziały piszą, że trzeba czekać na informacje, a nikt nie jest w stanie stwierdzić jak będzie w rzeczywistości. Inna sprawa - kupując honora 9
@Honor_PL: pracuję jako tester i jestem przekonany, że znajdę wam takie błędy, że wasze Pajeety się złapią za głowę ze wstydu, że nie udało im się tego znaleźć ( ͡ ͜ʖ ͡)