@Honor_PL: @Honor_PL: Mirki i Mirabelki ( ͡°( ͡°͜ʖ( ͡°͜ʖ͡°)ʖ͡°) ͡°)
Chcemy zaprosić Was do testów flagowego smartfona – Honor 9. Model jest świetnie wykonany i urzeka designem. Do tego prezentuje bardzo dobre parametry: ma dużą pamięć (64 GB) i pojemną baterię, która umożliwia długą i intensywną pracę na jednym ładowaniu (3 200 mAh). Bardzo dobrą wydajność zapewniają m.in. pamięć RAM 4 GB i ośmiordzeniowy procesor Kirin 960, dzięki czemu uruchamianie i działanie aplikacji jest szybkie i płynne. Sporo frajdy zapewnia również aparat. No, ale (!) to jest nasza opinia. Dlategojesteśmy ciekawi, jakie będą Wasze wrażenia i opinie?
Na potrzeby "wykopowych" testów zarezerwowaliśmy dziewięć modeli Honor 9. Trafią w ręce dziewięciu osób, które – rzecz oczywista - będą zainteresowane testami, ale jednocześnie w przekonujący sposób wyjaśnią nam w komentarzach poniżej, dlaczego chcielibyście przetestować Honor 9? Co szczególnie interesuje Was w tym flagowcu? Z jakimi modelami innych marek chcielibyście porównać Honora?
Czekamy na Wasze komentarze poniżej do 29 stycznia. Potem będziemy potrzebować kilku dni, aby przeczytacz i wybrać dziewięciu testerów, do których wyślemy Honor 9.
@Honor_PL prawde mowiąc nigdy nie byłem stronniczy z góry i nie skreślałem żadnej marki. Zacząłem od iphonów i dość szybko zmieniłem telefon na microsoftowski, obecnie jestem zadowolonym posiadaczem samsunga, moja dziewczyna natomiast posiada huwawei, matka lg. Myśle że mogłbym obiektywnie ocenić telefon na podstawie doświadczeń z innymi, ale zaznaczam, że profesjonalistą w tej materii nie jestem, ot zwyklym szarym użytkownikiem. Często używam telefonu jako nawigacji samochodowej więc i ten aspekt jest
@Honor_PL: Jednym z moich obowiązków w poprzednim projekcie w pracy było testowanie systemu Automotive w obszarze współpracy z systemami iOS i Android. W związku z tym przez moje ręce przeszło kilkadziesiąt smartfonów z różnych półek (od starych Samsungów po najnowsze IPhone'y).
Honor nie był na liście urządzeń które miały być testowane dlatego chętnie bym go porównał z tymi smartfonami, których używałem w pracy. Myślę, że moje doświadczenie pozwoli obiektywnie podejść
@Honor_PL: Używałem Nokii, Sony, Nexusa, Samsungów, Xiaomi. Honor nie był używany nigdy. W środowisku w którym istnieją osobniki Syn 1 i Syn 2 - żaden telefon nie ma szans. Może Honor da im rade? Może sprawdzi się jak telefon, który posłuży zarówno jako narzędzie pracy jak i... telefon który wytrzyma życie rodzinne ;-)
1. Mam już doświadczenie w "testach społecznościowych", czyli takich w których producent/dystrybutor daje teoretycznie przypadkowym osobom elektronikę do przetestowania i wyrażenia swojej opinii. Do poprzednich testów podszedłem sumiennie i tak byłoby również tym razem.
2. Lubię testować nową elektronikę, sprawdzać nieznane mi wcześniej funkcje, czy też stare, ale ulepszone. Lubię wejść w każdą opcję w menu i sprawdzić, co tam jest, jak zadziała, ocenić czy jest to
@Honor_PL: jak już bym go dostał to dla wykopu mogę zrobić hardkorowy test i porównać go z modelami xiaomi redmi 4 pro i redmi 4 note x Testować będę wydajność w grach: heartstone, world od tanks, pokemony i inne takie gry. Benchmarki oczywiście będą. Zrootuje go wgram magiska i zobaczymy jak współgra z tym. Sprawdzę ile hashy na sekundę wyciąga na walucie monero ( ͡°͜ʖ͡°
chętnie ocenie i potestuje 9tke. Slyszalem rozne opinie na temar Honora jednak nie mialem okazji go solidnie przetestowac osobiscie. Sam jestem fanem samsunga (ktory juz mi sie psuje)natomiast ostatni model zawiodl mnie pod wzgledem zywotnosci baterii. W przypadku oceny skupilbym sie na tym co jest najwazniejsze dla przecietnego uzytkownika- czyli trwalosc baterii oraz jak sobie poradzi przy upadku (kazdemu z Nas kiedys telefon wypadl i sie modlil zeby byl caly). Gdybym dostal
@Honor_PL jestem z Huawei od 4 lat i jeszcze nie jestem hejterem. Ale moglbym być... sam nie wiem czy to zasługa tego że jestem bardzo spokojnym człowiekiem czy jednak zalety przemawiają nad wadami. ( ͡°ʖ̯͡°)
Miałem dwa huawei. P7 który był świetny do momentu aż przestał mu działać moduł GPS. Tak sam z siebie- nie upadł, nic mu nie zrobiłem. Poza tym swietnie wygladal a na jego szklanych plecach można by zrobić czasami sadzone, bo potrafił się zagotować. Ale ogólnie dobrze bo wspominam.
P8 jeszcze lepszy. Ładny design. Przeswietny aparat który kładzie na łopatki Sony xa ultra dziewczyny mimo, że jej aparaty mają milion megapikseli ;p Ale oczywiście jest ALE. Dosłownie z dwa tygodnie temu przestał łapać zasieg. Mam nawet na dowód wpis w którym proszę kogoś o
@Honor_PL: Chciałbym na własną rękę sprawdzić w porównaniu, z używanym na co dzień, Iphonem 7+, czy faktycznie w dzisiejszych czasach telefony flagowe z Androidem na pokładzie potrafią równie stabilnie działać
Cześć @Honor_PL , chętnie przetestuję Waszego nowego Honor 9. A dlaczego? Ponieważ uważam, że Honor ( Huaweii ) jest wschodzącą marką u nas w Polsce, jeszcze nie dawno kojarzona z tanimi routerami mobilnymi, a dziś oferująca wysokiej klasy urządzenia dorównowujące - jakością wykonania i bezawaryjnym działaniem - z innymi uznanymi markami. Ale czy jest tak na prawdę? Trudno jest przekonać się nie mając bliższego kontaktu z flagowcem Honor 9. Jestem pragmatykiem,
@Honor_PL: Jestem murarzem i chciałbym sprawdzić działanie/rozmiar/wagę i szybkość uruchamiania telefonu porównując do różnego rodzaju cegieł i pustaków.
@Honor_PL: Chętnie przetestuje, pracowałem jakiś czas temu w punkcie gsm, wiele honorów przychodziło na stan, jak szybko pojawiały się, tak szybko znikały! Telefony były solidne, klienci byli zadowoleni. Jestem ciekaw nowych modeli, jestem na bieżąco z nowinkami technologicznymi, od dłuższego czasu interesuję się androidami (od strony software :P) Jestem głównie ciekaw osiągów telefonu, w tym ciekawi mnie na jak długo faktycznie wystarczy bateria, oraz czy telefon uciągnie o wiele lepiej
Co tam widzowie #kanalzero i #stanowski ? stanowski to taki fajny dziennikarz jest nie? wcale nie szczurek pokroju mazurka i ziemkiewicza xDD wykopki jak dali się wyruchać :)))
Chcemy zaprosić Was do testów flagowego smartfona – Honor 9. Model jest świetnie wykonany i urzeka designem. Do tego prezentuje bardzo dobre parametry: ma dużą pamięć (64 GB) i pojemną baterię, która umożliwia długą i intensywną pracę na jednym ładowaniu (3 200 mAh). Bardzo dobrą wydajność zapewniają m.in. pamięć RAM 4 GB i ośmiordzeniowy procesor Kirin 960, dzięki czemu uruchamianie i działanie aplikacji jest szybkie i płynne. Sporo frajdy zapewnia również aparat. No, ale (!) to jest nasza opinia. Dlategojesteśmy ciekawi, jakie będą Wasze wrażenia i opinie?
Na potrzeby "wykopowych" testów zarezerwowaliśmy dziewięć modeli Honor 9. Trafią w ręce dziewięciu osób, które – rzecz oczywista - będą zainteresowane testami, ale jednocześnie w przekonujący sposób wyjaśnią nam w komentarzach poniżej, dlaczego chcielibyście przetestować Honor 9? Co szczególnie interesuje Was w tym flagowcu? Z jakimi modelami innych marek chcielibyście porównać Honora?
Czekamy na Wasze komentarze poniżej do 29 stycznia. Potem będziemy potrzebować kilku dni, aby przeczytacz i wybrać dziewięciu testerów, do których wyślemy Honor 9.
#android #androiddev #honor #honor8 #honor7x #xiaomi #mi6 #mi5 #lenovo #asus #samsung #nokia #htc #oneplus #iphone #huawei #motorola #lg #sony #smartfon
Honor nie był na liście urządzeń które miały być testowane dlatego chętnie bym go porównał z tymi smartfonami, których używałem w pracy. Myślę, że moje doświadczenie pozwoli obiektywnie podejść
Komentarz usunięty przez autora
1. Mam już doświadczenie w "testach społecznościowych", czyli takich w których producent/dystrybutor daje teoretycznie przypadkowym osobom elektronikę do przetestowania i wyrażenia swojej opinii. Do poprzednich testów podszedłem sumiennie i tak byłoby również tym razem.
2. Lubię testować nową elektronikę, sprawdzać nieznane mi wcześniej funkcje, czy też stare, ale ulepszone. Lubię wejść w każdą opcję w menu i sprawdzić, co tam jest, jak zadziała, ocenić czy jest to
Testować będę wydajność w grach: heartstone, world od tanks, pokemony i inne takie gry.
Benchmarki oczywiście będą.
Zrootuje go wgram magiska i zobaczymy jak współgra z tym.
Sprawdzę ile hashy na sekundę wyciąga na walucie monero ( ͡° ͜ʖ ͡°
Sam jestem fanem samsunga (ktory juz mi sie psuje)natomiast ostatni model zawiodl mnie pod wzgledem zywotnosci baterii. W przypadku oceny skupilbym sie na tym co jest najwazniejsze dla przecietnego uzytkownika- czyli trwalosc baterii oraz jak sobie poradzi przy upadku (kazdemu z Nas kiedys telefon wypadl i sie modlil zeby byl caly).
Gdybym dostal
Miałem dwa huawei. P7 który był świetny do momentu aż przestał mu działać moduł GPS. Tak sam z siebie- nie upadł, nic mu nie zrobiłem. Poza tym swietnie wygladal a na jego szklanych plecach można by zrobić czasami sadzone, bo potrafił się zagotować. Ale ogólnie dobrze bo wspominam.
P8 jeszcze lepszy. Ładny design. Przeswietny aparat który kładzie na łopatki Sony xa ultra dziewczyny mimo, że jej aparaty mają milion megapikseli ;p
Ale oczywiście jest ALE. Dosłownie z dwa tygodnie temu przestał łapać zasieg. Mam nawet na dowód wpis w którym proszę kogoś o
Ponieważ uważam, że Honor ( Huaweii ) jest wschodzącą marką u nas w Polsce, jeszcze nie dawno kojarzona z tanimi routerami mobilnymi, a dziś oferująca wysokiej klasy urządzenia dorównowujące - jakością wykonania i bezawaryjnym działaniem - z innymi uznanymi markami. Ale czy jest tak na prawdę? Trudno jest przekonać się nie mając bliższego kontaktu z flagowcem Honor 9. Jestem pragmatykiem,
Ja bym go porównał z iPhonem X i LG G6.
Oba mają rewelacyjną jakość wykonania.
Oba mają bardzo dobre jakościowo i
Jestem ciekaw nowych modeli, jestem na bieżąco z nowinkami technologicznymi, od dłuższego czasu interesuję się androidami (od strony software :P) Jestem głównie ciekaw osiągów telefonu, w tym ciekawi mnie na jak długo faktycznie wystarczy bateria, oraz czy telefon uciągnie o wiele lepiej