Wpis z mikrobloga

@Honor_PL: @Honor_PL: Mirki i Mirabelki ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

Chcemy zaprosić Was do testów flagowego smartfona – Honor 9. Model jest świetnie wykonany i urzeka designem. Do tego prezentuje bardzo dobre parametry: ma dużą pamięć (64 GB) i pojemną baterię, która umożliwia długą i intensywną pracę na jednym ładowaniu (3 200 mAh). Bardzo dobrą wydajność zapewniają m.in. pamięć RAM 4 GB i ośmiordzeniowy procesor Kirin 960, dzięki czemu uruchamianie i działanie aplikacji jest szybkie i płynne. Sporo frajdy zapewnia również aparat. No, ale (!) to jest nasza opinia. Dlategojesteśmy ciekawi, jakie będą Wasze wrażenia i opinie?

Na potrzeby "wykopowych" testów zarezerwowaliśmy dziewięć modeli Honor 9. Trafią w ręce dziewięciu osób, które – rzecz oczywista - będą zainteresowane testami, ale jednocześnie w przekonujący sposób wyjaśnią nam w komentarzach poniżej, dlaczego chcielibyście przetestować Honor 9? Co szczególnie interesuje Was w tym flagowcu? Z jakimi modelami innych marek chcielibyście porównać Honora?

Czekamy na Wasze komentarze poniżej do 29 stycznia. Potem będziemy potrzebować kilku dni, aby przeczytacz i wybrać dziewięciu testerów, do których wyślemy Honor 9.

#android #androiddev #honor #honor8 #honor7x #xiaomi #mi6 #mi5 #lenovo #asus #samsung #nokia #htc #oneplus #iphone #huawei #motorola #lg #sony #smartfon
Pobierz
źródło: comment_vMzIouseiYsentIWonHc1BMIe9YztSzQ.jpg
  • 655
@Honor_PL: Z branżą TELKOM i IT związany jestem od wielu lat (szkoła średnia - technik telekomunikacji, kilka lat pracy w serwisach GSM, praca jako sprzedawca TELKOM i IT).
Obecnie od półtora rok korzystam z Honora 8 - który sprawuje się rewelacyjnie. Fajnie byłoby sprawdzić co nowego ejst w Honorze 9 - w jaki sposób jeszcze poprawiliście już dobry telefon.
@Honor_PL: a mi się Was nie chce ponownie przekonywać. Później trzeba bawić się w odsyłanie itd.
Miałem kiedyś Honora 7 - kupiłem go chwilę po premierze w Polsce. Dałem Wam wtedy jedną szansę i trochę ją zmarnowaliście. Dlaczego?
Przede wszystkim bardzo słaba jakość wykonania obudowy, lakier się ścierał jak za czasów początku lat 2000.
Ekran? Ładny był przez pierwszej 7-8 miesięcy, później wyszły zielone plamy - roztopiony klej.
Aparat? Był w
@Honor_PL

Posiadałem Honor 8 i chętnie bym przetestował to, czy firma wykonała progres. Z tamtego modelu byłem umiarkowanie zadowolony, ale było widać, że firma idzie w dobrym kierunku i skraca dystans do "najlepszych". Jestem ciekaw, czy szumne zapowiedzi to tylko sztuczna reklama, czy faktycznie firma Honor wchodzi na wyższy poziom - licze na to drugie bo nie sugeruje się stereotypami i jestem zdania, że to zawsze dobrze, gdy pojawi się nowy gracz
@Honor_PL: miałem Samsunga S3, s5, xiaomi redminote, redmi5x, ajfona, (pół roku ale jednak), lumię, kilka LG, Nokie 3510i ( ͡° ͜ʖ ͡°) i parę innych telefonów. Używam telefonu do pracy/w czasie wolnym bardzo dużo każdego dnia. Jeśli ktoś ma testować telefony to właśnie ktoś taki jak ja ʘʘ
@Honor_PL: miałem Samsunga S3, s5, xiaomi redminote, redmi5x, ajfona, (pół roku ale jednak), lumię, kilka LG, Nokie 3510i ( ͡° ͜ʖ ͡°) i parę innych telefonów. Używam telefonu do pracy/w czasie wolnym bardzo dużo każdego dnia. Jeśli ktoś ma testować telefony to właśnie ktoś taki jak ja ʘʘ
@Honor_PL: o, a już myślałem, że ktoś Szczerskiego wskrzesił #pdk

Skoro już i tak odpisuję. Czemu miałbym testować? Kiedyś bordo coś znaczyło, ale to były czasy, teraz nie ma czasów ( ͡° ʖ̯ ͡°) Poza tym, nigdy nie używałem dłużej smartfonów bo mnie wkurzały, może wasz nie będzie wkurzać?
@Honor_PL Sprawdziłbym jak sprawdza się w grach w porównaniu do mojego Redmi Note 4 aby udowodnić, że xiaomi lepszy. Porównałbym ilość FPS, działanie procesora itp.
wyjaśnią nam w komentarzach poniżej, dlaczego chcielibyście przetestować Honor 9? Co szczególnie interesuje Was w tym flagowcu? Z jakimi modelami innych marek chcielibyście porównać Honora?

@Honor_PL: Chciałbym przetestować Honor 9 bo prawdopodobnie ma on funkcję banowania moderacji na portalach ze śmiesznymi obrazkami. Szczególnie interesuje mnie w tym flagowcu to, że jest tam zalogowany Michał Białek. Chciałbym porównać z Alcatelem One Touch Fire, który jest reinkarnacją nokii 3310 bo od czterech lat
@Honor_PL: Chcialbym wymienić telefon na urządzenie z dobrym aparatem, Honor 9 jest jednym z telefonów, który spełnia moje wymagano i który biorę pod uwagę :) porównałbym go z Huawei P9/ P10 i Samsungiem Galaxy S8
@Honor_PL Zasadniczo różne modele obecnych smartfonów niewiele się od siebie różnią. Wszystkie mają mniej więcej to samo pod maską, podobny aparat, wyglądają podobnie, etc. Jak jest coś co wyróżnia Wasz smartfon na tle konkurencji i wnosi jakiś powiew świeżości to chętnie to sprawdzę. Jeśli nie to nie warto go testować.
@wykop: Mam Nokię 230 i chciałbym porównać wygodę użytkowania tego telefonu z tak zwanym "smartfonem" (telefonem multimedialnym, jakby ktoś nie wiedział). Mam nadzieję, że będzie robił zdjęcia, pamięć SMS nie będzie ograniczona do 100 wiadomości, będę mógł słuchać na nim muzyki, oglądać filmy w serwisie YouTube i robić wygodne notatki. Słyszałem też, że można "smartfonach" przeglądać treści sieci Internet, co z wielką chęcią sprawdzę. Podczas testów mam zamiar zestawiać funkcjonalności mojego
Pobierz
źródło: comment_iLIgvEa7CmgSLRHMw46YXJv0DVrmsTub.jpg