Wpis z mikrobloga

Skąd się wzięło przekonanie u konserw, że partia razem to komuniści? Hamouma to tłumaczył zdjęciem sprzed stu lat, w którym Zandberg miał koszulkę z Marksem i propozycją opodatkowania najbogatszych. Ale czy poza śmiesznymi zdjęciami ktoś jest mi w stanie podać jakiekolwiek przesłanki do uznania ich za komunistów?

#4konserwy #neuropa #polityka #partiarazem
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@plackojad: przeczytałem i mam rozumieć, że razem to po prostu ukryta opcja komunistyczna? Okrzyknęli się socjaldemokratami i pozywają wszystkich, którzy nazywają ich komunistami, ale tak naprawdę to w żyłach Zandberga płynie komunistyczna krew, a ludzie deklarujący się jako komuniści z legitymacją razem dowodzą ich prawdziwym celom. To chyba jednak trochę słabe co nie?
  • Odpowiedz
@CynicznyMarksista: Zawsze mnie śmieszy te p---------e komunistów jak to inni nie wiedzą jak działa progresja. Szkoda, że partia RAZEM chyba też nie wie bo jak się ich kalkulator podatkowy użyje to spokojnie można dojść do 76% opodatkowania CAŁOŚCI dochodów.
  • Odpowiedz
@Herubin: Ale niektórzy nie wiedzą. Kiedyś był sondaż na temat tego skąd sie biora pieniędze na 500+ i tez część nie wiedziała. Stawka powyżej 50% to według mnie za dużo nie mówiąc o 75%

Szkoda, że partia RAZEM chyba też nie wie bo jak się ich kalkulator podatkowy użyje to spokojnie można dojść do 76% opodatkowania CAŁOŚCI dochodów.

Mógłbyś podać jakiś dowód? Co masz na myśli, bo trochę nie rozumiem.
  • Odpowiedz
@CynicznyMarksista: Mówię o całości opodatkowania. RAZEM poza PITem chce jeszcze zlikwidowania 30 krotności (tutaj jak widać mają wspólne poglądy z PIS) oraz progresywnych składek NFZ przez co można dojść właśnie do koło 76% łącznego opodatkowania pensji.

Jak dla mnie coś takiego niczym się nie różni od niewolnictwa. Właściwie to nawet niewolnicy mogli wykorzystać większą część tego co wyprodukowali.
  • Odpowiedz
@Herubin: No jeśli ktoś by zarabiał milion miesięcznie to by oddawał 80%, ja uważam że jest to za dużo i zostawiłbym 30 krotność. To razem wie jak działa progresja.To jesteś całkowitym wrogiem podatków? Czy tylko ich nadmiernej wysokości? To kiedy zachodzi różnica miedzy niewolnictwem a nie niewolnictwem( ͡° ͜ʖ ͡°)?
To ty uważasz razem za komunistów?
  • Odpowiedz
A co z tą "niezliczoną ilością"?

@plackojad: Albo się wypiszą, albo będą siedzieć cicho i nie będą próbowali kierować Razem w komunistyczną stronę - albo powtórzą los kolegi.
Z tą niezliczoną ilością to jednak, myślę, bujdy na potrzeby tekstu, autor chciał zrobić szum i mu się udało. Czy to prawda - kto wie?
  • Odpowiedz