Aktywne Wpisy
Bavarczyk +31
giga_jablecznik +112
#facebookcontent #heheszki
Dołączyłem do grupy Zielarki, Szeptuchy, Wiedźmy, Wiedźmini na fb i świetnie się bawię
Dołączyłem do grupy Zielarki, Szeptuchy, Wiedźmy, Wiedźmini na fb i świetnie się bawię
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Dlaczego? Ponieważ tym razem odważyłem się i postanowiłem nagrać film bez wcześniejszego przygotowywania tekstu i czytania z kartki. Oczywiście było trochę cięć, zwykle przez przejęzyczenia i potrzebę zastanowienia się, jakich słów użyć (jak wspomniałem, nie przygotowywałem się tylko poszedłem na żywioł).
Zanim udostępnię to publicznie, chcę poznać wasze zdanie. Trudno jest mi ocenić obiektywnie, co wychodzi lepiej - czy z kartką czy bez. Dlatego oceńcie proszę na świeżo, czy poniższego materiału fajnie się słucha. Szczególnie w drugiej części, gdzie rozwiązuję parę przykładów i myślę na głos. Wasza opinia jest dla mnie ważna, a szczególnie opinia tych z Was, którzy na co dzień nie mają wiele styczności z matematyką.
#matematyka #pieknomatematyki #studbaza #licbaza #nauka
Cieszę się, że się podoba, tym bardziej że nie widziałeś innych filmów. Dzieki za poświęcenie tych paru minut! :)
@kravforth: No patrz dla mnie to po prostu funkcja. https://pl.wikipedia.org/wiki/Dzia%C5%82anie_algebraiczne
Poza tym dopełnienie tak naprawdę bierze dwa zbiory ale to sobie już sam dopatrzysz
Ok, muszę to dopracować. Dzięki za uwagi.
@kravforth: A jaka jest definicja dopełnienia zbiorów?
Swoją drogą to oczywiście istnieje takie coś jak działanie jednoargumentowe. W teorii grup, na którą się powołałeś, po tym jak definiuje się działanie (binarne wewnętrzne), definiuje się działania n-argumentowe wewnętrzne (w szczególności jednoargumentowe) i działania zewnętrzne. Zazwyczaj we wprowadzeniu do tego nikomu się nie chce pisać przy tej pierwszej definicji, że