Wpis z mikrobloga

@Meara: mireczku, to jest nowa moda. Kiedy ja byłem gówniarzem, to wszyscy jarali jointy i ewentualnie walili polfę w hurcie. Z tego, co się orientuję, to obecnie jest moda na antydepresanty. Są nawet raperzy, którzy już nie chwalą się, ile kilo jazzu dzisiaj wypaili, tylko, że o-----i całą półkę w aptece na dziale "polepsz swoje samopoczucie". No niestety, z tym się nie da walczyć. Pewnie za kilka lat gównikai będą
  • Odpowiedz
  • 72
@snowball666 proszę http://www.wykop.pl/wpis/29289773

Nie wspominając o tym, że OP pytał wcześniej czy dostanie coś bez recepty we wcześniejszych wpisach, to zawsze jakiś idiota zaproponował swoją mądrość. Np. Leć po aptekach i kup thiocodin, jest na bazie kodeiny.

Tacy ludzie nie myślą, człowiek ma problemy, a oni go wciągają w gorszy syf niż sam ma.
  • Odpowiedz
@Meara: może tak, może nie. Jako ratownik pewnie wiesz, że ludzie po przygodach z jointami też padają ofiarami psychoz. Niejeden siedzi w psychiatryku ze zdiagnozowaną schizofrenią.
  • Odpowiedz
@Meara: Wpis o mnie zapewne. Ja nie miałem wyboru, bo albo to, albo znów napad lęku. Po wypadku gdzie ledwo mnie odratowali mam takie jazdy, rok czasu był spokój, bo wcześniej leczyłem się u psychiatry, tylko nie xanaxem i nie pamiętam co to było, i dzisiaj nagły nawrót ze zdwojoną siłą, drżenie rąk, bicie serca na poziomie obrotów silnika, mgla w oczach, więc dlatego napisałem tak a nie inaczej, bo
  • Odpowiedz
@Trawker: a nie szkoda ci zdrowia? Wiesz, że stanów psychotycznych i objawów nerwicowych można się pozbyć już w trakcie pierwszych miesięcy psychoterapii, i to bez używania farmakologii (choć czasem farmakologię się włącza).
  • Odpowiedz
@noitakto: Pozbyłem się tak jak pisałem u góry na rok czasu ale wczoraj miałem nawrót i pozostał mi jedynie SOR a przeciez w piątek wieczorem nie pójdę na żadną konsultację do lekarza czy psychologa
  • Odpowiedz
  • 40
@Trawker w tych wpisach to nie ty jesteś problemem tylko oni.

Ja niestety bawić w psychologa/psychiatre/lekarza nie będę.

Tylko pytanie brzmi: czy leczysz się ciągle u tego samego lekarza? Bo jeśli tak to powinieneś poprosić o początkowy lęk który dostawałes i ci pomógł ;)
  • Odpowiedz
@Meara:
Poprosiłbym, gdyby napad nie był w piątek wieczorem. W poniedziałek jak mój psychiatra przyjmuje idę prosto do niego i wracam na terapię. Sami mi to przepisali, bo mój psychiatra mi go dawał zawsze w razie ostateczności ale nigdy tej ostateczności nie było i nawet recepty na niego nie wykorzystałem wtedy
  • Odpowiedz