Wpis z mikrobloga

@k1fl0w: dla środowiska neuropy patriotyzm jest wartością? Miałem Was raczej za internacjonalistów traktujących instytucję ojczyzny jako archaizm/przeżytek ale właśnie miło się "rozczarowałem" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Lavie: ostatnio, gdy pytałem o kwestie wiary ktoś mi też napisał, że z neuropą identyfikuje się szerokie spektrum ludzi - od głęboko wierzących i aktywnie praktykujących religijnie po gorliwych ateistów. Coraz bardziej zastanawiam się nad tym, jaki wspólny mianownik Was łączy?
Was łączy? @4tek: spektrum jest tak szerokie, że ciężko to opisać. Od skrajnej lewicy po centrum i prawicę. Ostatnio z tego co ja zauważyłem łączy "wspólny wróg" - rząd.

Ale to tylko w jeśli chodzi o politykę wewnętrzną, bo neuropa jest trochę szerszą niż tylko to.
@k1fl0w: pewnie masz rację. Zastanawiam się tylko, czy taki "anty-cement", który dziś Was spaja nie zwiastuje ogromnej słabości i konfliktów w czasach, gdy zabraknie wspólnego wroga? Mam na myśli z jednej strony potencjalną spektakularną klęskę pisu i odesłanie ich w niebyt, a z drugiej jakiś cwany scenariusz Kaczyńskiego, który np. zmultiplikuje pis (obstawiam kato-narodową partię Macierewicza oraz centrowe ugrupowanie Dudy) i odbierze Wam ostrość orientacji na jasno zdefiniowanego wroga. Czy nie
@4tek: ciężko mi mówić za całą grupę. Generalnie to nawet nie powinienem bo jakoś zostałem do niej przyklejony przez "any-neurope". Mam tutaj za krótko konto i wielu użytkowników identyfikuje mnie z tą grupą.

A teraz mniej poważnie/lub bardziej:

Od gugle przez "co to jest neuropa":

i pierwsze linki

Neuropa to siły dobra desperacko walczące z zalewającą Wypok falą zła. Ostatnia skała rozsądku w morzu głupoty. Legenda obrosła tysiącem mitów i milionem