Wpis z mikrobloga

Marzy mi się tam pracować jako grafik

@comer123: Do Londynu jedź na dwa latka... zdobędziesz doświadczenie, zrobisz CV w rozpoznawalnych firmach, poprawisz angielski, a potem uderzysz sobie za ocean... z udokumentowaną ścieżką kariery w UK to będą się o ciebie bili... Jak od razu pojedziesz do USA to najwyżej co będziesz rysował to wzory mopem na podłodze, a i to nie bo wizy nie dostaniesz bo nie masz zawodu i CV.
@comer123: w sumie to nawet średnio się orientuję, co najwyżej chyba mogli zostać wyrzuceni z kraju bez możliwości ponownego przyjazdu, ale nawet się o to nie martwili, spokojnie sobie mieszkali, samochód bez problemu prowadzili, a od początku mają swoją działalność więc praktycznie wcale tego nie odczuwali >D
@comer123: w sumie to sama się zastanawiam od dawna czy by do nich po szkole nie dołączyć, ale im bardziej się zagłębiam w temat, tak coraz bardziej podoba mi się jednak wizja wyjazdu do Kanady, jeszcze mam informacje z pierwszej ręki, że Polakom tam bardzo łatwo się zadomowić
@comer123: raczej nie. Wiza pracownicza przeznaczona jest dla specjalistów, a grafik z kilkoma latami doświadczenia nie jest specjalistą w rozumieniu tego pojęcia. Sprawdź listę zawodów specjalistycznych dla H1B (łatwe do znalezienia) - czy twój zawód w ogóle tam jest. Do tego wymagane jest wyższe wykształcenie lub można zamiast wykształcenia mieć N lat pracy (gdzie N jest sporo większe od 2). Ogólnie nawet ludziom z >10 latami doświadczenia jest ciężko o wizę