Wpis z mikrobloga

@CzarnkowskiePiwo: potwierdzam, tak było ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jeszcze jak miałam 8 lat to znałam wszystkie minerały, miałam kolekcję na którą wydawałam wszystkie pieniążki od babci i potrafiłam każdy nazwać, teraz znam ze 4.
  • Odpowiedz
@CzarnkowskiePiwo: w podstawówce 1-3 moje zainteresowania to były deale na karteczki i dinozaury xd mialem kumpla od dinozaurów i cały dzień codziennie rozmawialiśmy o dinozaurach ja szukałem jakieś newsy o dinozaurach i myśleliśmy co by było gdyby tyranozaur walczył z gigantozaurem albo z 50cioma deinonychami
  • Odpowiedz
@CzarnkowskiePiwo jak byłem dzieciakiem i czytałem magazyn Dinozaury to wiedziałem wszystko o dinozaurach, okresach geologicznych itp. Chciałem zostać paleontologiem w wieku 6 lat, kiedy nauczycielki nie widziały co to jest xD. Za chwilę rodzi mi się syn to za parę lat wracamy z tematem ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@CzarnkowskiePiwo: Jakież to prawdziwe xD Tak z 25 lat temu byłem jako przedszkolak na wycieczce w górach z klasą (ósma, czyli jakieś 14 lat) mojej mamy i opowiadałem wszystkim o dinozaurach. Gdy mówiłem o brontozaurze jeden chłopak stwierdził "brontoco?", wszyscy byli przekonani, że sam wymyślam te nazwy, a dla mnie było oczywistym, że paleontologia to wiedza podstawowa i powinna być nauczana już w pierwszej klasie, wraz z alfabetem i cyframi.
  • Odpowiedz