Aktywne Wpisy
CzuowiekPor +22
slawomirus +402
Skończyłem dzisiaj 34 lata. Jakby ktoś miał wolnego plusika i chciał się podzielić to będzie mi miło. (╯︵╰,)
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Komentarz usunięty przez autora
@Duze_piwo: jeśli robisz to nie znając kontekstu i nie mając nawet elementarnego wykształcenia w tej dziedzinie, tylko dlatego, że jakieś wyrwane z kontekstu zdanie sprzed dwóch tysięcy lat skojarzyło ci się z obecną sytuacją, to tak, bo zachowujesz się jak protestanci, którzy we wszystkim widzą albo Boży znak, albo bezpośrednie działanie szatana.
Jaki jest kontekst?
@Duze_piwo: Nie wiem, nie jestem biblistą, a ten przekład może być błędny, jednak w istocie Zandberg kłamie, po słowo które wymienił oznacza ucieczkę, a nie uchodźctwo.
XD
cytowanie Biblii bez znajomości kontekstu to rzeczywiście albo prostactwo albo trolling bo wydarzenia, które zmusiły rodziców Jezusa do udania się do Egiptu, najprawdopodobniej w ogóle nie miały miejsca (o rzezi niewiniątek nie wspomina ŻADNE źródło z epoki, nawet te pisane przez najbardziej zajadłych krytyków Heroda). Z tego powodu historycy uważają, że cała ta opowieść nie jest wydarzeniem, które faktycznie miało miejsce, tylko jakąś metaforą.
@Duze_piwo: wiem, że kłamie, bo wystarczy sprawdzić w słowniku słowo które napisał.
To, że sam nie znam prawdy, nie oznacza, że nie mogę wskazać, gdy ktoś pisze kompletne bzdury.
@Lawrence_z_Arabii: oznacza