Wpis z mikrobloga

Głupie pytanie w sumie. Poleci ktoś najpotrzebniejsze #aplikacje na #iphone ? Wiem, że każdy używa tego co potrzebuje ale chodzi mi o takie konkretnie must have. Np. czy mapy z nawigacją od #apple wystarczą czy trzeba sciągnąć inne? Co z odtwarzaczami np. pdf, word, excel? Trzeba aplikacji do tego oddzielnych? I takie podstawowe żeby dobrze się korzystało. Bez appek do mediów społecznościowych.
#ios
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Delgado: Ok. Dzięki
@nofink: Dzięki. Tak wiem, że każdy ma inne potrzeby tylko chodzi mi o te najbardziej podstawowe co przydają się każdemu. Tak jak z tymi mapami, te od apple jakieś dziwne jak włączyłem, a skoro jak mapy tylko od Google to już mam jedną rzecz z głowy. Wiadomo, że np. kupony do kfc to sprawa indywidualna, mam na myśli tylko appki must have.
@MichaelT128:
  • Odpowiedz
Word, Excel, Adobe reader nie mają swoich odpowiedników już na ios jakimi chyba są Keynote, Pages, Numbers, iBooks? Słabe są czy to nie są czytniki tych plików?

@fork75: Nigdy ich nie używałem. Zakładam, że twórca danego formatu (pdf - Adobe, doc docx - Microsoft) przygotuje najlepszą aplikację i nie będzie wykrzaczało żadnych dokumentów ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@fork75: Tylko weź mi napisz, jak coś Cię zainteresuje z tej listy, żebym miał świadomość, że nie pisałem tego bez sensu ;d

Workflows - taki lekki odpowiednik Taskera (mocno uproszczony, oczywiście - iOS nie jest tak otwarty) z Androida. Pozwala na zdefiniowanie swoich mini-scenariuszy, które dzieją się po odpaleniu widgetu. Możesz np. jednym kliknięciem odpalić scenariusz, który po pobraniu od Ciebie ilości minut włączy Ci odtwarzacz muzyki na tyle minut,
  • Odpowiedz
@asunez: Jeju dziekuję. Już się do tego ustosunkuje bez sprawdzania nawet. Ale przetestuje wszystkie które wydadzą mi się przydatne.
Workflows - brzmi ciekawie, pewnie da się ustawić zmiany muzyki do interwałów, teraz korzystałem z gotowych piosenek gdzie generowałem sobie szybką i wolną muzyke co określoną ilość sekund.
JakDojade - to już mam, ale jeszcze e-podróżnik chyba do dalszych połączeń. Ale główie to autem jeżdze.
TotalReader - zamiast Adobe Readera przetestuje.
  • Odpowiedz