Wpis z mikrobloga

Czy mogę pójść na SOR Pogotowie z chorym okiem jeśli w danym szpitalu nie ma oddziału okulistycznego? Pasuje mi ten szpital bo mam dojazd bez przesiadki.
SOR Dolnośląski Szpital Specjalistyczny im. T. Marciniaka
ul. Gen. A. E. Fieldorfa 2, 50-996 Wrocław
#wroclaw #pytanie #zdrowie
  • 38
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Czesterek: I dlatego wlasnie na SORze zawsze takie kolejki. Bo ludzie nie mysla. SOR jest od RATOWANIA ZYCIA (prosze sprawdzic od czego skrot SOR wzial swoja nazwe), a nie dlatego, ze ktos jest wygodnicki.
  • Odpowiedz
  • 100
@Czesterek na konsultacje i tak wołają okuliste z oddziału, w dzisiejszych czasach żaden sorowiec nie będzie się oka dotykał samemu. Odeślą cię gdzieś gdzie są okulisci. W ogóle z jęczmieniem na SOR bo nie mam tam bez przesiadki, jak w tym kraju ma być normalnie. XD
  • Odpowiedz
@Czesterek: boze, chcesz jechac na SOR ale najpierw pytasz na mirko czy ten jest ok bo Ci wygodniej. SOR jest od naglych sytuacji i jedziesz do najblizszego taksowka a nie "bo do lekarza bede czekac", idz prywatnie, termin bedze na jutro
  • Odpowiedz
@Czesterek: Jeśłi to infekcja oka to idź do jakiegokolwiek lekarza - dostaniesz pewnie receptę na antybiotyk/krople i do domciu.
Na SORze kolejka będzie nieziemska a do tego w szpitalu jaki podałeś dzieciakowi znajomej zafundowali na tym SORze infekcję, która zakończyła się pobytem w szpitalu. Fajnie że niby nowoczesny szpital ale tam nic nikt nie wie i się nie orientuje.
  • Odpowiedz
@stormkiss: nie ma alternatywy niestety, ja poszedłem do pierwszego kontaktu czy tam rodzinnego nie znam się ze złamanym nosem po np. skierowanie na prześwietlenie i mnie wysłała na SOR :C
  • Odpowiedz
@Czesterek: @hurin:

Znajomy jest pielęgniarzem na SOR, z takimi głupotami to potrafią nawet po 8/9 godzin trzymać na ławce, nawet jak nie ma ruchu to lepiej kawę wypić na spokojnie niż obsługiwać hipochondryka-panikarza.
  • Odpowiedz