Wpis z mikrobloga

Czy mogę pójść na SOR Pogotowie z chorym okiem jeśli w danym szpitalu nie ma oddziału okulistycznego? Pasuje mi ten szpital bo mam dojazd bez przesiadki.
SOR Dolnośląski Szpital Specjalistyczny im. T. Marciniaka
ul. Gen. A. E. Fieldorfa 2, 50-996 Wrocław
#wroclaw #pytanie #zdrowie
  • 38
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Na ten SOR w żadnym wypadku. Kiedyś prywatny ortopeda wysłał mnie tam, powiedział, że jeśli ból kręgosłupa po wypadku to tam mają najlepszy sprzęt, zaraz zrobią mi RTG, MRI, DVD i będę wszystko wiedział. Takiego...
Na wstępnej kwalifikacji Pan Śmieszek powiedział cyt. "Jak Pan tu o własnych siłach dotarł to będzie pan ostatni w kolejce do przyjęcia, może i ze 12h zejdzie. Jakby chociaż Panu jakaś kość wystawała czy coś to by
  • Odpowiedz
@Czesterek: Mam standardową drobną infekcję na oku która sama mija po kilku dniach, idę na SOR. Aha (°°

Wiesz co się robi na jęczmień? Czeka aż przejdzie, możesz też ewentualnie potrzeć złotem co jest cudownym połączeniem placebo oraz mechanicznego oczyszczania gruczołów.

Ja j---e powinni wydawać miliony na kampanię społeczna "SOR to nie przychodnia" zamiast na wszystkie inne debilne kampanie (
  • Odpowiedz
@Czesterek: I dobrze, internista o ile nie jest idiotą (a i tacy się zdarzają, co zamiast ruszyć głową klepią skierowanie do specjalisty lub szpitala) przepisze krople i po sprawie.
  • Odpowiedz
@gofather: Śmieszki to na SORze mówią "wie pan, tutaj nie czekają tylko ci bez tętna, na pana miejscu bym się cieszył, że jestem w stanie który pozwala na czekanie". ;-)
  • Odpowiedz
@canto:
Z praktycznego punktu widzenia rozgrzane złoto działa jak lokalny kompres. No i chodzi też o właściwości antybakteryjne metali szlachetnych (złoto, srebro).
  • Odpowiedz
@canto: To fakt - u mnie też działa aczkolwiek biżuterię sterylizuje przed pocieraniem i preferuję srebro (jony srebra są obecne w wielu kosmetykach i środkach odkażających)
  • Odpowiedz