Wpis z mikrobloga

#nintendo #nintendoswitch #switch

Tak sobie poczytałem komentarze odnośnie Switcha na rożnych portalach. Oczywiście festiwal narzekań:
- a na co to, a po co to
-rotfl, to już telefonu maja większa moc obecnie - tu racja mają, ale tez nie są przystosowane do ciągłej pracy pod obciążeniem i po kilkudziesięciu minutach zaczynają zrzucać zegary.
-Zelda? Przecież to gra z grafika dla dzieci, sprzeda się max 4,5mln przez cały cykl życia konsolki - na chwile obecną sprzedało się już 4,7 mln (w niecały rok od premiery)

Skąd tyle jadu w ludziach? Wychodzę z założenia, że jeśli jakiś sprzęt mnie nie interesuje to się nie wypowiadam na jego temat i tyle. A tu widzę, że niektórych do tej pory strasznie uwiera, że konsola się sprzedaje i ludzie się dobrze bawią - no jak oni śmią śmieć (Ⓒ LW)!

Sam mam mocnego PC i prosiaka (tylko dla exów - ale nie odpalałem go już z pół roku i pewnie poleci na Allegro) ale Switch jest genialny jak dla mnie - używam tylko jako handhelda i łupę w Zeldę, Mariana(pierwszy raz ogrywałem to na Gamescom - wpadł mi w oko wtedy) ograłem demo Octopath Traveler - bardzo mi się spodobało (i ta muzyka!), przymierzam się do Xenoblade ale tu chyba za wysoki próg wejścia - trzeba mieć chyba magisterkę z tej produkcji żeby te walki ogarnąć.

I jeszcze małe podsumowanie sprzedaży - pierwszy rok (z wyjątkiem Switcha):
PS4- 18 mln
Xbox One- 10 mln
Vita - ~3,0mln
Switch- ~10mln (dane jeszcze z przed świąt + do roku od premiery zostało jakieś 2 miesiące, N liczy na sprzedanie łącznie 14 mln jednostek i myślę, że się uda).

Przy takiej ilości sztuk robi się z tego przyjemny rynek i zachęcenie 3rd party devs do tworzenia ambitniejszych produkcji niż tylko proste indyki problemem nie będzie (do tego ponoć Switch ma natywne wsparcie dla Unity)
S.....r - #nintendo #nintendoswitch #switch 

Tak sobie poczytałem komentarze odnoś...

źródło: comment_5lRLM8HfqUzQ5j62M6fmhxSwujEh0z85.jpg

Pobierz
  • 96
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@epi: no ale by grać online to musisz płacić abonament ? Multiplayer to jedyny plus z kupowania oryginała bo bez niego ostatnimi laty ciężko coś pograć :/ Dawniej chociaż gry z opcją lan robili i przez hamachi dało radę na piratach pykać ehh
Możecie mnie nazywać robakiem cebulakiem gnidą i dont care ja mogę pyknąć sobie w każdą gierkę która pójdzie na moim kompie bez p---------a się z zabezpieczeniami :D
  • Odpowiedz
@Seeker jesli chodzi o konsole, to mając dobrego kompa, kupujesz ją dla exow. Wiele osób mowi, ze lepiej kupic kompa, bo 95% gier z konsol (x i ps4) mozesz zainstalować na kompie z lepsza grafiką i frameratem. Inaczej jest przy switchu i pokazują to liczby. Ludzie ją kupują, bo exow na ta platformę jest zdecydowanie więcej niż na iksa i pleja. No i też super jest to, ze ta konsola jest
  • Odpowiedz
@6502: @Kolejorz8: Tak samo oszczędziłem tyle hajsu że lepiej wychodzę na PC za 5k niż konsoli (licząc że grę gram na premierze a tak robie) ( ͡° ͜ʖ ͡°) Chociaż ostatnio się sypie wszystko i oryginały kupuję bo DENUVO np. w assins creed origins ( ͡° ʖ̯ ͡°) Mino że gra tylko na singla kupiłem oryginał (
  • Odpowiedz
@sad_pepe: Czeba poczekać jakiś czas w końcu złamią jak prawie wszystko. Najbardziej bolała mnie premirera Diablo 3 bo wszystko jest po stronie serwera na PC. Dobrze że na Xboxie 360 pirat chodził offline :D
  • Odpowiedz
@Kolejorz8: Ostatnio far cry primal łamali ponad pół roku... Jest teoria że sam ubisoft podpłacił największe grupy by nie crackowali tego. Sporo ludzi co czekało na cracka kupiło jak ja. Inni poczekają z pół roku. Denuvo wygrawa...
  • Odpowiedz
no ale by grać online to musisz płacić abonament ?

@Kolejorz8: na switchu jeszcze przez jakiś rok nie ;)

aczkolwiek mnie to zbytnio nie obchodzi, bo nie lubię multi online
dla mnie ten ficzer mógłby nie
  • Odpowiedz
@Seeker: Gdzieś mam to że ktoś gra na słabym hardwarze który nadaje się często tylko do gier. Problemem jest to że ekskluziwy to rak a ludzie kupujący konsole tego raka napędzają.
Żeby grać w Bloodborna musiałem kupić PS4 pomimo tego że już mam PC-ta na którym ta gra mogła by znacznie lepiej działać.
  • Odpowiedz
Wolę wdg ciebie być robakiem ale pograć sobie w gierki na kompie :D niż mieć pudło pod telewizorem całe zakurzone bo nie mam kasy na gierki xD

@Kolejorz8: a nie wolałbys mieć kasy jak lodu i grać w co zechcesz na każdej platformie?
i być normalnym i szanowanym graczem, który kupując oryginały wspiera twórców
zamiast być robakiem cebulakiem, którym wszyscy gardzą ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Nie można złego słowa na switch powiedzieć bo hurr durr nie znasz nie oceniaj.

@bolczan: Tylko co w przypadku, gdzie "złe słowo" to wierutne kłamstwo? Na to też lepiej nie odpowiadać i nie wyprowadzać z błędu?

Niestety, większość "PC master race" ma takie klapki na oczach, że nawet nie wiedzą co komentują, ale skoro to nie PC to muszą to skrytykować - tak dla zasady.
  • Odpowiedz
@MagnaPomerania: ale prawdą jest, że na Switcha jest mało gier, a na premierę nie było praktycznie nic (oprócz Zeldy). Że osiągami nie powala, że jakość wykonania też nie jest topowa, że dosyć droga i że generalnie Nintendo ma Polskę w dupie.
  • Odpowiedz