Aktywne Wpisy

fsfdjf +110
nigdy nie zapomnę jak miałam kanałowe leczenie zęba i pan endodonta opierał na moim ramieniu swój bebzon. pomimo tego, że słyszałam jak mu kichy pracują to bardzo przyjemnie to wspominam bo byłam bardzo zestresowana a ten bebzon na ramieniu był ciepły i miękki i był takim trochę bebzonem wsparcia emocjonalnego

Tak sobie poczytałem komentarze odnośnie Switcha na rożnych portalach. Oczywiście festiwal narzekań:
- a na co to, a po co to
-rotfl, to już telefonu maja większa moc obecnie - tu racja mają, ale tez nie są przystosowane do ciągłej pracy pod obciążeniem i po kilkudziesięciu minutach zaczynają zrzucać zegary.
-Zelda? Przecież to gra z grafika dla dzieci, sprzeda się max 4,5mln przez cały cykl życia konsolki - na chwile obecną sprzedało się już 4,7 mln (w niecały rok od premiery)
Skąd tyle jadu w ludziach? Wychodzę z założenia, że jeśli jakiś sprzęt mnie nie interesuje to się nie wypowiadam na jego temat i tyle. A tu widzę, że niektórych do tej pory strasznie uwiera, że konsola się sprzedaje i ludzie się dobrze bawią - no jak oni śmią śmieć (Ⓒ LW)!
Sam mam mocnego PC i prosiaka (tylko dla exów - ale nie odpalałem go już z pół roku i pewnie poleci na Allegro) ale Switch jest genialny jak dla mnie - używam tylko jako handhelda i łupę w Zeldę, Mariana(pierwszy raz ogrywałem to na Gamescom - wpadł mi w oko wtedy) ograłem demo Octopath Traveler - bardzo mi się spodobało (i ta muzyka!), przymierzam się do Xenoblade ale tu chyba za wysoki próg wejścia - trzeba mieć chyba magisterkę z tej produkcji żeby te walki ogarnąć.
I jeszcze małe podsumowanie sprzedaży - pierwszy rok (z wyjątkiem Switcha):
PS4- 18 mln
Xbox One- 10 mln
Vita - ~3,0mln
Switch- ~10mln (dane jeszcze z przed świąt + do roku od premiery zostało jakieś 2 miesiące, N liczy na sprzedanie łącznie 14 mln jednostek i myślę, że się uda).
Przy takiej ilości sztuk robi się z tego przyjemny rynek i zachęcenie 3rd party devs do tworzenia ambitniejszych produkcji niż tylko proste indyki problemem nie będzie (do tego ponoć Switch ma natywne wsparcie dla Unity)
źródło: comment_5lRLM8HfqUzQ5j62M6fmhxSwujEh0z85.jpg
Pobierz@Seeker: co to niby ma znaczyć?
Raczej nie widzialem kogos kto hejtuje, a jednoczesnie sam sie dorobil mocnego kompa.
@Agnaktor: Ano właśnie to też główna zaleta dla mnie. Pakuje do plecaka i mogę sobie pyknąć gdziekolwiek jeśli muszę czekać.
@Seeker: bez przesady, walki nie są aż tak skomplikowane, jak to wygląda na yt ;)
do tego kolejne mechaniki są stopniowo wprowadzane, więc gracz nie jest od razu rzucany na głęboką wodę
w długiej walce większa szansa na jakieś fajne kombo i większa satysfakcja ze zwycięstwa ;)
ogólnie walki są dużo bardziej satysfakcjonujące niż myślałem
za to trochę irytują mnie walki fabularne, pokonuje bossa, a potem odpala się scenka, w której to on mnie rozwala :P
co do walk fabularnych, to najzwyklejsza japońszczyzna - wielu ludzi ocenia Xeno jako typowe " japan cliche' ", jednak
1. https://www.amazon.com/dp/B01LRQDAEI
2. https://www.amazon.co.uk/10000mAh-Portable-Charger-Power-Bank/dp/B077SGMTHV/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1513767583&sr=8-3&keywords=switch+battery+case