Aktywne Wpisy
rafal-heros +19
#demografia
#nieruchomosci
Rozwala mnie argument że dziecko to drogie hobby.
Rok 1997. Średnia naszych rodziców 1300 zł
Buty Nike 200 zł
#nieruchomosci
Rozwala mnie argument że dziecko to drogie hobby.
Rok 1997. Średnia naszych rodziców 1300 zł
Buty Nike 200 zł

Pierdyliard +197
#gry #mafia #ciekawostki #pcmasterrace
Dokładnie 22 lata temu dostaliśmy w swoje rączki jedną z najlepszych gier w historii.
Dokładnie 22 lata temu dostaliśmy w swoje rączki jedną z najlepszych gier w historii.
źródło: Mafia
Pobierz

Jak to jest z tym linuxem, mozna tego smialo uzywac do codziennej pracy zamiast Windowsa? Rozumiem, ze w gry sobie nei pogram tak? Jaką edycję dokłądnie polecacie?
@cleanfading: Tak.
Linux mint - dystrybucja bazująca na ubuntu, posiada jego wszytkie zalety, ale interfejs ma bardziej podobny do windowsa więc może być Ci się łatwiej przesiąść
Problem może być z programami branżowymi, typu ewidencja magazynu, programami do ekspedycji itp.
Z grami jest ciężko, ale niektóre Total Wary są też na linuxa. Ostatnio dowiedziałem się też, że Deus Ex 4 też zadziała na linuksie. Więc tragedii nie ma.
Odkąd używam Linuxa profesjonalnie (w pracy) jakoś trudno mi w domu używać Windows. Na prywatnym laptopie też już jest Linux i czuję, że zamiast wrócić do Windows wolałby przejść na Maca.
1. Linux to system bardzo posłuszny. Sam z siebie się co do zasady nie psuje, ale jak mu każesz zrobić coś głupiego, to zrobi.
2. Wsparcie od producentów sprzętu jest różne. Zazwyczaj porządny (czytaj — droższy) sprzęt nie robi problemów, a ten bardziej badziewny nie działa, ale można się zaskoczyć — zarówno pozytywnie, jak i negatywnie.
3. Pracuje się na konkretnych programach, nie bezpośrednio na OS-ie. Jak Twoje programy
@cleanfading: dla ciebie byle jaka jak nie będziesz używał go na serwerze weź jakieś kubuntu albo neon ewentualnie elementary OS dla ciebie najważniejsza będzie i tak wygląd folderów i skórek a nie będziesz siedział w terminalu
Komentarz usunięty przez autora