Wpis z mikrobloga

#grafika #grafikakomputerowa #tabletgraficzny
Obiecałem @loczyn i @laczka recenzję Huion QK Inspiroy
No i w sumie jest to czego się spodziewałem, zero problemów a działa jak można wnioskować po danych technicznych.
Nie było żadnych problemów z instalacją, działa wszystko, w SAI był sprawdzany

Porównanie mam i ja i właścicielka tylko z wacom bamboo pen&touch, nie wiem której serii, takim a5. Huion jest większy (co oboje uznajemy za plus) przez co precyzja drobnych ruchów jest większa, ogólnie jest chyba lepsza (bo tez i powinna, ma większą dokładność). Mnie bardzo pasuje piórko, jakoś to wacomowe mi średnio leżało i ciągle wciskałem przycisk niechcący. Tutaj jest zgrubienie by się palec nie ześlizgiwał i przyciski są wyżej. No i mimo, że ma ładowanie to jest lżejsze. Czułem też większą precyzję nacisku, dokładnie czułem kiedy będzie jak mocna linia co na wacomie nie zawsze czułem (wacom jak długopis, huion jak ołówek jeżeli mogę porównać)
Z drugiej strony mam opinię, że lepiej że większy i piórko lepiej leży.

Żeby nie było, ja jestem noobem, druga osobo nisko-średnio zaawansowana. Więc to takie odczucia. Coś więcej może napiszę jak po świętach może sobie pobazgrzę.

Nie twierdzę "hurr ten wacom przepłacony xiaom... huion lepszy". Ale nie widzę na razie żadnych wad. W pakiecie są dodatkowe wkłady i moduł bezprzewodowy. Imho z tych najtańszych brałbym huiona nie wacoma. Ale z półki 1.5k pewnie wacom.
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach