Wpis z mikrobloga

@AmatorWykopu u mnie pomogło, ale to zależy czy masz niedobór czy nie :D tak czy tak neomag bym odpuścił, zobacz sobie Magvit b6 lub Maglek b6. Zwracaj uwagę na dawkę - zawartość jonów magnezu - oraz na, co nawet ważniejsze, postać (najlepiej sól organiczna, a nie np tlenek) bo to wpływa na wchłanianie magnezu.
  • Odpowiedz
@AmatorWykopu yyy sorry ale skoro takie masz podejście to ja się wycofuje z dalszej dyskusji. Chcesz to kup sobie neomag forte, może Ci się poprawi samopoczucie... Wesołych świąt!
  • Odpowiedz
@lukasz_: a jakie mam miec podejcie? gdybym musial to ok, ale czy trzeba byc mechanikiem zeby jezdzic samochodem? czy trzeba byc elektrykiem zeby miec prad......
Ja cholernie nie cierpie chemi wybacz, na szczescie nie musze sie jej uczyc bo sa osoby ktore to lubia i .......
  • Odpowiedz
@AmatorWykopu: kup maglek, kosztuje grosze, a najlepiej się wchłania (info od znajomej farmaceutki). Suplementacja na pewno nie zaszkodzi. Poza tym w wytycznych jest, żeby jesienią i zimą suplementować witaminę D. Polecam devikap, bo kosztuje mniej niż 5 zł, ale niestety jest na receptę.
  • Odpowiedz
@AmatorWykopu:
Masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem? @lukasz_ doskonale wyjaśnił problem w przystępnej formie.
Jeśli masz kłopot z wyborem leków zgłoś się do magistra farmacji w aptece, a on za ciebie dobierze lek z magnezem.
  • Odpowiedz
@spardo: Chyba ktos inny ma, bo ja nie pytalem o sklad chemiczny i dzialanie biochemiczne etc.,tylko zadalem proste pytanie czy poprostu lepiej sie po tym czujecie, czy wiodac roznice.To takie trudne Mirku?
  • Odpowiedz
@AmatorWykopu: Napisałem, że ja też go przyjmuje. Może to nie być jednoznaczne ale jeśli coś przyjmuje to tylko dlatego, że działa. Na drżenie/skurcze mięśni wynikające z przepracowania mi pomagał.
  • Odpowiedz