Wpis z mikrobloga

#tablet #windows #windows10
Przerobiłem temat ultrabooków i nie zdały egzaminu (za ciężkie).
Czy jest ktoś na sali, kto umie w tablety z Windows? Widziałem, że można zainstalować 8.1/10 (który lepiej?).
Potrzebuję do Office 365 i synchronizacji dokumentów na onedrive. Mają one po 2-3 strony, czasem trzeba coś w nich poprawić /zmienić.
Czy do tego zadania poradzi sobie tablet z 1gb ram i atom?
Domyślnie planuję podłączać do niego monitory po hdmi z rozdzielczością 1600x900/1680x1050/1920x1080 oraz klawiaturę i mysz.
Dopuszczam kupno egzemplarza bez ekranu i baterii lub z uszkodzonymi tymi komponentami bo cebula mocna a i tak mi na tym nie zależy.
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@GRBAS jeśli nie zależy ci na ekranie to kup PC sticka. Będziesz miał 2 GB ramu a takie typu kiano to kupisz za ok 300 nówkę. Ale lepszym rozwiązaniem będzie poprostu jakiś używany pc
  • Odpowiedz
@Kutazzz: dobry trop, ale jakbym miał 300zł to bym sobie życie na nowo ułożył ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Widzę takie tablety z 1gb ramu za ~100zł i stąd pytanie, czy sprzęt sobie poradzi, bo 200zł doplacać do giga ramu to średni pomysł
  • Odpowiedz
@GRBAS Miałem jakiegoś nołnejma z 1gb i atomem czterojajowym na win8.1 chodziło to zadziwiająco dobrze ale na większej rozdzielczości to może być słabo. 3-4 karty w przeglądarce można otworzyć. Jutub do 720chodzi płynnie. W 1080 to po kilku minutach był gorący i zaczynał mulić bo obniżył taktowanie. Zasięg wifi to największa wada tych wszystkich układów na tych atomach chyba to był z3750f jak dobrze pamiętam. No i większość z nich ma
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@kidi1 a nie wiem, może i lepiej, na korzyść tableta przemawia fakt że będę mógł raz na jakiś czas skorzystać z niego mobilnie w komunikacji miejskiej czytając jakiś pdf.
Poszukam jakichś testów win 10 na rpi
  • Odpowiedz