Wpis z mikrobloga

@Mekki

dziczyzna wymaga jakiegoś specjalnego traktowania przyprawami żeby nie #!$%@?ła?


Zależy co. Kark z jelenia czy schab z dzika jak najbardziej.
Comber sarni nie, tu trudności pojawiają się przy obróbce termicznej.
@Sofa: Może i ryba błotna ale tak czytam te komentarze i się zastanawiam gdzie ten mulisty smak? U mnie w domu karp zawsze o słodkim posmaku. Wszystko to kwestia doboru karpia oraz sposób przygotowania. tak samo jest ze wszystkim jeden smaży steki i lubi a drugi nie umie usmażyć steka i gada, że wołowina to gówna, bo gumowa jak podeszwa.
@sebek1987: Mają mulisty smak jeśli kupują po taniości ze stawu u Mirka ;) To samo jest z każdą rybą która żyje w gównie po prostu ;) Karp sam w sobie jest dobrą rybą jeśli się nie kupi z gówna bo później będzie się pisać że mulasta. Co do ości to nie wiem .. ludzie chyba kupują filetowane w lidlu i narzekają.. Jeśli jecie w restauracji czy kupujecie fileta to jest pozbawiony