Wpis z mikrobloga

Na Androidzie 5.0(być może też innym, potwierdzone na urządzeniu oraz emulatorze z 5.0) aplikacja niepoprawnie wyświetla wektorowe oznaczenia typów linków, przy niektórych crashując. Nie jest to zależne ani od motywu, ani od bycia zalogowanym, na emu oraz na urządzeniu bugi są takie same(yt jest jak ukazane, gif crashuje aplikację).
Przetestowano na wersji 0.4.1.3, crash z wyjątkiem przez wyjście poza zakres tablicy(być może próbuje kolejne nieistniejące polecenie PathData przetworzyć).
#owmbugi
Macron - Na Androidzie 5.0(być może też innym, potwierdzone na urządzeniu oraz emulat...

źródło: comment_F0mqVZO2psr3YikYWAA3kb5rRxT86T0J.jpg

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Macron: a czy ikonka przy wykopach na głównej wygląda normalnie czy też jest z nią problem? Miałem właśnie z nimi problem, niby wszystko ok, a na każdym urządzeniu inaczej się zachowują. Już mamy jakieś rozwiązanie na to.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Kroguc Jak coś to emulator to ten z Android Studio, Nexus 5X z API 21(na pewno na tym jest ten błąd, inne modele być może też, skoro na fizycznym urządzeniu innej marki było to.)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Macron: tu jest problem z portem z svg na vector tak żeby miało to ręce i nogi i każde urządzenie tak samo interpretowało te kształty, ale teraz inaczej to rozwiążemy.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Kroguc Widziałem post na stack overflow na ten temat, chciałem spróbować opracować jak to naprawić, ale nie miałem jak testować.
  • Odpowiedz