Wpis z mikrobloga

@TiIa: pierwsze słyszę aglio olio bez wina... Co do agljo ojlo dodatki bywają różne a najpopularniejsze (poza zwykłym) jest Spaghetti alle Vongole. Polecam gorąco zwłaszcza że danie robi się 8 minut :)
@Hi-cube no nie wiem, każdy robi jak woli. Oglądałam kilku Włochów robiacych aglio olio i każdy robił coś inaczej (dodając np. anchois albo dużo zielonych ziół) ale nigdy nie spotkałam się żeby dodawać wina, tylko wodę po makaronie. Myślę, że te trzy składniki powinny grać główną rolę, a wino nadaje kwaskowatości i przez to smak oliwy może gdzieś zaginąć.
@Hi-cube nie neguję, tylko napisałam, że jako kucharz laik samouk, nigdy się z tym nie spotkałam (w oparciu o dostępne źródła - książki, podróże, programy) Może jeszcze muszę się podszkolić i tyle :)