Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

TVN sobie z tą karą poradzi, bo ma kasę. Ale dla mniejszej firmy to może być wyrok śmierci i właściciele stają oto przed poważnym wyborem - pokazywać prawdę, czy się wycofać i przetrwać? A i sam TVN też nie jest workiem bez dna.

@jamtojest: TVN jest czescia amerykanskiej korporacji medialnej. A tam wolnosc dziennikarska to swietosc. Wg mnie PiS nie wie jeszcze co zrobil.
  • Odpowiedz
To jest kara za to, że stacja pokazała to, co się działo. Po prostu. Kara za to, że nie było, jak w TVPiS, komentarza mówiącego ludziom, co mają myśleć. Nawet nie tak, że ukarali za jakieś konkretne postawienie się po jednej ze stron. Okazuje się, że pokazywanie tego, co się dzieje to już też jest stronniczość, bo trzeba przecież mówić kto jest dobry, a kto zły.

@jamtojest: Wycięcie obrazu z
  • Odpowiedz
@jamtojest: Wydali wczoraj od razu oswiadczenie. Wg mnie dzis rozmawiaja z prawnikami i z centrala w USA. Pewnie odwolaja sie do sadu na poczatek i sytuacja bedzie rozwijala sie za kulisami.
  • Odpowiedz
@krzychol66: Na szczescie TVN pokazywal na zywo jak ten koles sam sie polozyl a potem sam wstal. Wiec nie moze byc o tym mowa.
A z tym kopaniem to juz niezla bzdura.Jakis link, wyrok, pozew, cokolwiek?
  • Odpowiedz
A z tym kopaniem to juz niezla bzdura

@Haqim: Stara sprawa, sprzed kilkunastu lat. Ekipa najemna, pracująca bodaj dla Polsatu. Ale dawno było, więc głową nie ręczę dla kogo.
Świeższe sprawy w dużej ilości były pod krzyżem na Krakowskim i w wykonaniu TVN u.
  • Odpowiedz
@krzychol66: Weź bądź poważny. TVN24 prowadziło relację niemal bez przerwy. Nie mieli ludzi wszędzie i wszechwiedzących, żeby wszystko od razu relacjonować i to jeszcze od razu prawomyślnie. Akurat tego gościa z tego co wiem pokazywali jak się kładł, więc to w ogóle zły przykład, ale nawet jeśli nie - od tego jest telewizja, żeby pokazywać to, co się dzieje. Potem można robić analizy, śledztwa, dochodzić co tam tak naprawdę widać.
  • Odpowiedz
@jamtojest: teraz tylko czekać, prędzej czy później będzie zmiana rządu.
Jak prawicowe media dostaną po 2mln kary, hmm powód się znajdzie.
Ci co tak się ciszą, czy będą się dalej cieszyć.

@Haqim co mogą zrobić, nic. nic się nie stanie. Nikt nic pisowi nie zrobi.
  • Odpowiedz
Stara sprawa, sprzed kilkunastu lat. Ekipa najemna, pracująca bodaj dla Polsatu. Ale dawno było, więc głową nie ręczę dla kogo.

@krzychol66: No standard, mówiła mi to ciocia która słyszała od dziadka takiego gościa, który zna kogoś kto kiedyś widział się z ojcem gościa, który przy tym był i to potwierdza! Mocny, niepodważalny dowód.
  • Odpowiedz
@krzychol66: Wiesz co, ja Ci mogę nawet wierzyć, ale niestety potrzebny jest dowód. Tak to działa. Nie przypominam sobie ani nagrania, ani np. pozwu w tej sprawie, a jak by to była prawda, to chyba ktoś by chciał bronić swojego dobrego imienia?
  • Odpowiedz
@jamtojest: Nie znajdę tego teraz, ale Kolenda - Zaleska mówiła (to nie jest dokładny cytat, piszę z pamięci), że za chwilę ludzie nie wytrzymają i wejdą do sejmu. Jakaś inna pinda, a nie dziennikarka, sześć razy w czterech zdaniach mówiła (prawie to literując), że ludzie SPONTANICZNIE (bullshit) zbierają się pod Sejmem robiąc wszystko, aby ściągnąć ich tam jak najwięcej. Wiem, że moja argumentacja bez podania faktów jest kiepska, ale zwyczajnie
  • Odpowiedz
@nabavzbjl: Eee no nie, jak jakieś randomy mówią na fejsie, że walą w PiS, to jest to żelazny dowód ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Zerknąłem w Twoje komentarze do tamtego wpisu i cóż, nie dogadamy się. Nikt nie mówi, że TVN jest obiektywny, bo nie jest. Ba, nie musi być. To prywatne medium i mogą sobie agitować za PO, za kosmitami albo za kołem gospodyń wiejskich. Robią
  • Odpowiedz
Dziś okazuje się, że nawet milczeć już nie wolno.

@jamtojest: Spróbuj zrozumieć ich mentalność. Wyobraź sobie, ze jest wciąż rok 1943 i Polska zmaga się z dwoma okupantami, którzy chcą nas wszystkich po prostu unicestwić. W tej sytuacji nawet bierność to już zdrada.
  • Odpowiedz