@skiter: Ale tu przecież nie o to chodzi. Koleś się nawet treści bardzo nie czepiał. Chodzi o jawność i obiektywność. Przecież często na samej polskiej stronie bitcoin.pl przestrzegają przed bańkami, ludzie którzy wierzą, że to będzie waluta przyszłości...
@archemicuss: no ale YT - i ich # to ich sprawa? czy ja sie czepiam np pana X bo nagral material nie taki jaki mi pasuje o robie o tym film? Kolejna drama bo filmik szkaluje moje kojny?
RLY? Ile on ma lat? 10?
Jak mu ktos na filmiku opluje konika pony to tez zrobi filmik:
"Szkaluja mojego Roberta - a ja na nim tak lubie jedzic"?
@skiter Nie jestem youtuberem ale pamiętam, że nie raz różnym osobom zarzucano, że nie ujawniali iż dany materiał był sponsorowany. I to jest chyba niezgodne z regulaminem youtuba/facebooka. A również z podstawami etyki.
@skiter: No wiesz, ten co ma nieoficjalnie 5 bilionów złotych i rośnie ( ͡°͜ʖ͡°) http://www.dlugpubliczny.org.pl/ W sensie oczywiście jak mówiłem - jednymi pieniędzmi ze sponsoringu się tego nie spłaci, ale warto próbować
@skiter: Po prostu od ludzi oczekuję się obiektywizmu. Inaczej będziesz podchodził do materiału na temat wpływu cukru na zdrowie przedstawionego przez lekarza bez zadnego sponsoringu a inaczej gdy sponsorem jest Coca-cola.
@archemicuss: jaki jest regulamin? nie mam pojecia nie nagrywam ;) - ale skoro takie filmy sa to czemu nie bo YT zyje z reklam 'na stronie/filmie' a to co sobie nagrasz to juz im lotto (o ile jest oczywiscie legalne)
To czy ktos sie spowiada z swoich zarobkow, wykracza DALEKO! Po za dobry smak, niby dlaczego mam mowic ze to sponsorowane a to nie? Jak ktos mi zaglada w portfel to nie jest fajne ... a niby krypto anonimowe.
Idac dalej 'etyka' to tylko pusty frazes ktorym wyciera sie morde jak trzeba, nie ma nic wspolnego z kasa - a takowa przydaje sie kazdemu, bo do grara etyki nie wlozysz i z etyki zupy nie
@skiter: Bezpośrednio nijak. Jednakże czym jest dług publiczny - jest długiem zaciąganym przez państwo (pożyczkami ogólnie). I goście zamiast oszczędzać na głupotach to wolą sponsorować jutuberów ¯\_(ツ)_/¯
To trochę jakby dach przeciekał, a ty pomyślałbyś - no, pomaluję sobie ściany.
@fervi: Prosze cie ( ͡°͜ʖ͡°) chopaki dostali po 1k pln (no moze 5k pln) ... a ty mi mowisz o 5 bankach w dlugu ... ;) To nie sponsorowanie a napalm i ostre kije by sie przydaly :D
@skiter: Nie wiem w jakiej dziedzinie pracujesz. Ale dla mnie jako naukowca etyka jest na pierwszym miejscu i to nie jest tylko frazes, poza tym to w większości dziedzin tak jest. A tak na szybko znalazlem taki tekst: YouTube policies have long required producers to indicate that a video includes a paid product placement. That's done via a check box in the monetization section of settings for videos. The policy
#bitcoin
https://sjp.pwn.pl/sjp/powszechny;2506802.html
Czyli jezeli 'powszechny' w/g opini tego kolesia to: 0.01% calej gospodarki to ja cie prosze
Takie ludzie musza miec kampanie informacyjan i tym zajmuje sie rzad i jego oddzialy.
Jak koles taki smutny niech prowadzi kampanie 'czym jest krypto' ... a swoje 'opinie' negatywne i kupowanie kogos wsadzi w dupe.
RLY? Ile on ma lat? 10?
Jak mu ktos na filmiku opluje konika pony to tez zrobi filmik:
"Szkaluja mojego Roberta - a ja na nim tak lubie jedzic"?
@skiter: Spłacić dług publiczny? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Co prawda jednym sponsoringiem tego się nie zrobi, ale warto próbować
http://www.dlugpubliczny.org.pl/
W sensie oczywiście jak mówiłem - jednymi pieniędzmi ze sponsoringu się tego nie spłaci, ale warto próbować
To czy ktos sie spowiada z swoich zarobkow, wykracza DALEKO! Po za dobry smak, niby dlaczego mam mowic ze to sponsorowane a to nie? Jak ktos mi zaglada w portfel to nie jest fajne ... a niby krypto anonimowe.
Idac dalej 'etyka' to tylko pusty frazes ktorym wyciera sie morde jak trzeba, nie ma nic wspolnego z kasa - a takowa przydaje sie kazdemu, bo do grara etyki nie wlozysz i z etyki zupy nie
- zalozenie
- argument
- dowod
- ewentualnie
To trochę jakby dach przeciekał, a ty pomyślałbyś - no, pomaluję sobie ściany.
To nie sponsorowanie a napalm i ostre kije by sie przydaly :D