Wpis z mikrobloga

• 5
Czy ciężki trening na #silownia może wywołać bóle migrenowe? Wczoraj przy ostatniej serii planków (dzień fbw z siadami) nagle miałem blyski w oku - problemy z wyraźnym widzeniem, czyli pierwszy objaw migreny. Zanim dojechalem do domu, objaw ustąpił, juz w domu dopadl mnie masakryczny ból głowy i nudności. Dzisiaj czuję się jakbym miał kaca. Takie napady migren miałem za gówniaka, jak mialem jakies 13 lat. Obecnie lvl 29 here i pierwszy raz takie cos mnie uderzyło od lat. #mikrokoksy
  • 25
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@poliqueen mam to samo, jestem chodzącym barometrem. Ostatnia przerwę od silowni robilem pol roku temu, wiec moze faktycznie zrobie tydzien deloadu. Leb dzis nie boli, ale cmi i mam jakby zwolnione postrzeganie. Jak na kacu.
  • Odpowiedz
@biesy: U mnie to samo. Obecnie 28 lvl, migreny miewałem ostatni raz w gimnazjum. W przeciągu ostatniego miesiąca miałem 3 migreny po treningu siłowym. Migrena z aura - ograniczone pole widzenia, mroczki. Gdy dojechałem do domu zaczął się ból półkoli. Nie wiem co jest prowodyrem tego, może jakaś suplementacja, aczkolwiek treningi robię te same, suple też stałe. Jak u Ciebie Mirku po tylu latach??
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Litewski_Samobojca urosłem większy i silniejszy ;).

migreny raz w czas miewam, ale nauczyłem się nosić przy sobie leki, które to hamują (biorę na etapie gdy czuje objawy).

W moim przypadku z treningami chyba to nie jest związane, choć pewnie wysiłek w niektórych sytuacjach swoje robi (skoki ciśnienia, tętno, etc.)
  • Odpowiedz