Aktywne Wpisy

wybryk_natury +185
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

moll +49
źródło: 1000018141
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link

źródło: 1000018141
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
#krwiodawstwo
źródło: comment_mSH0Gqc87VRi7yuw8chl8GhUeJArvJjC.jpg
PobierzMi wbili wenflon na badaniu i odpłynąłem xD
Jednak to nie dla mnie hobby ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Komentarz usunięty przez autora
@mozeglupiemozenie Nie znam nikogo kto oddawał białe krwinki, zdarza się to chyba dość rzadko, ale z ciekawości zapytam przy następnej wizycie w RCKiK.
Jestem pod wrażeniem ilości oddanej krwi, zwłaszcza że jesteś różowa, nie możesz tak często jak niebiescy.
@
WBC mam na poziomie ~6,50 (norma 3,5-10), więc chyba bez rewelacji, a dodatkowo mam grupę AB+;) Wybiorę się z ciekawości może jeszcze w tym miesiącu na zwiady.
Regularnie oddając, pewnie już bym oddała dużo więcej, ale "pilnuję" tego dopiero od jakichś 4 lat.
A, jak tak czytam na szybko to raczej białe krwinki wchodzą w grę przy przeszczepach;)
Nie mogę już edytować to wołam znowu;) Na chłopski rozum nikomu nie są potrzebne białe krwinki jako koncentrat, poza sytuacjami gdzie jesteś dawcą pod kątem przeszczepu. Dodatkowo widzę, że w drukach rckik jest taki formularz dla lekarza, który dopuszcza osobę do leukaferezy po stymulacji czynnikiem wzrostu G-CSF, co jednoznacznie wskazuje na donację komórek macierzystych. Także myślę, że poza byciem dawcą np. dkms, nie można oddać leukocytów