Wpis z mikrobloga

Kredyt na 10k i władowanie tego w btc na rok/dwa - mądre to czy nie bardzo?

Znajomy zrobił tak rok temu (15k) i domyślacie się jak na tym wyszedł.

Z góry dziękuję za wszelkie opinie (mondre i gupie)

#btc #bitcoin #kryptowaluty
  • 43
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@damianbeat: przy obecnej cenie raczej nie opłacalne. Wzrost z 3k $ do 10k $ nie było to jakaś duża kwota, bo ledwie 7k$ przy ogromnym boomie, wzrost z 14k $ do 20-30k $ to już spora suma i większość graczy będzie realizowała zyski z nadzieją na późniejsze odkupienie na spadkach.
  • Odpowiedz
@damianbeat: Kupuj, nie słuchaj innych. No risk no fun. Ale nie wiem czy trzymałbym tak długo i czy juz jest gorka czy dopiero początek szalenstwa. Pewne jest jedno: takie cos szybko sie nie powtorzy.
ps ja inwestuję w lokaty długoterminowe. Taki ze mnie rekin giełdowy HAHAHAHAHA (przejechałem się kiedyś na Funduszach, kupiłem na samej goreczce :)
  • Odpowiedz
@finchharold: Tak uważam, po prostu nie lubię mieć jakichkolwiek zobowiązań albo długów. Jak kupuje to za pieniądze, które zarobiłem i tyle (żadnych kredytów, rat, pożyczek). Zwłaszcza, że w wielu przypadkach nie dość, że wychodzi tak taniej to w dodatku jest od razu zapłacone i nie muszę kompletnie o tym myśleć.

Natomiast jeśli pilnujesz żeby rzeczy kupione za cudze pieniądze nie kosztowały Cię na pewno więcej niż jakbyś od razu zapłacił
  • Odpowiedz
@damianbeat: kupowanie za nieswoją kasę to głupota chyba, że strata paru tysięcy Cię nie zaboli (100% pewnie nie stracisz). Lepiej zainwestuj swoją, mniejszą kasę w jakiegoś alta. Wejdź trochę w temat kryptowalut, poszukaj przyszłościowego altcoina, który jest już po pierwszej górce i wtedy inwestuj na long (5-10 lat)
  • Odpowiedz

@damianbeat: Kredyt na spekulacje? Nigdy! Albo jesteś zawodowym spekulantem, albo pakujesz w krypto TYLKO tyle ile możesz śmiało p-----------ć.
  • Odpowiedz
@wyjalowiony: wyglądasz mi na osobę która się zna, jakbym Teraz zainwestował bardzo małą kwotę, załóżmy 100-200zl to ma sens? Nie myślę o jakimś ogromnym zysku, raczej o jakimś Możnaby powiedzieć depozycie długoterminowym, zabawie?

I drugie pytanko, od jakiej stronki zacząć, żebym wszystko miał przejrzyste i później łatwe do wypłaty?
  • Odpowiedz

@damianbeat: nie masz nawet 10k PLN i chcesz się brać za inwestowanie? A jak btc p--------e to ile będziesz ten kredyt spłacał?
  • Odpowiedz
@damianbeat: tak szczerze, to już lepiej założyć konto u jakiegoś brokera, wpłacić 1000 zł i otworzyć pozycję z dźwignią 1:100. Wtedy ryzykujesz znacznie mniej a masz profit, jakbyś kupił BTC za np 50 000 zł.
  • Odpowiedz