Wpis z mikrobloga

Kredyt na 10k i władowanie tego w btc na rok/dwa - mądre to czy nie bardzo?

Znajomy zrobił tak rok temu (15k) i domyślacie się jak na tym wyszedł.

Z góry dziękuję za wszelkie opinie (mondre i gupie)

#btc #bitcoin #kryptowaluty
  • 43
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@damianbeat: kredyt pod inwestycje spekulacyjna (a taką będzie dla Ciebie BTC) w przypadku osoby prywatnej to raczej h----d niż inwestowanie

Pomysl jak Cie zaboli jesli stracisz te 10k i pod tym katem to przemysl
Ja tez ostatnio wszedlem i nie mam zamiaru wyplacac ponizej 1000% zysku, ale licze sie z tym ze moge cala kase stracic i nie zaboli mnie to za bardzo

• Odpowiedz
@damianbeat: zanim dostaniesz nawet taki kredyt kurs może spaść do kilku dolarów i wtedy nie podejmiesz ryzyka bo scam i bańka a może też wystrzelić w górę i stwierdzisz że się nie opłaca teraz dokupywać, chyba że jakaś chwilówka ale tam tez duzy procent chyba
  • Odpowiedz
@damianbeat: 4 lata temu nie wchodziły kontrakty terminowe ;) teraz jest spora szansa na to, że pompujo bitka, coby mieć z czego zbijać. ujmę to tak: poczekaj z tą decyzją miesiąc, dwa. teraz kup tylko tyle, na ile Cię stać.
  • Odpowiedz
@damianbeat: ja nigdy bym nie wziął kredytu na tak niepewną inwestycję. Dla mnie głupota, ale wiadomo, Ci którzy ryzykują dużo zyskują (i tracą). Jak masz naturę hazardzisty to czemu nie
  • Odpowiedz
@weshu: Na jednego takiego przypada 5 którzy w-----i. Nikt się nie chwali że wziął kredyt i jest teraz w dupie, słyszy się tylko historie o sukcesie. W sprawach kredytów wyznaję zasadę że jakbym miał wziąć to muszę mieć co najmniej 2x tyle gotówki odłożone w razie czego
  • Odpowiedz
@drzuo: No akurat z bitcoinem nie było możliwości nie odnieść sukcesu - wystarczyło zawsze czekać. I osobiście uważam, że przez dobrych kilka lat będzie tak nadal.

Tak czy inaczej to co piszesz to jak najbardziej prawda w ogólnym rozumieniu.
  • Odpowiedz
  • 1
@damianbeat nie kieruj sie tym co ktoś mówi tylko sam decyduj, tym bardziej w kwesti pieniędzy.
No i inwestuj swoje pieniądze których ewentualna strata Cię nie zaboli
  • Odpowiedz
@damianbeat: A Ty rok temu uwazales ze wpakuje 10 tys w bloto. Teraz uwazasz ze zrobil dobrze, bo oceniasz jego decyzje z perspektywy czasu.
Dawaj, inwestuj, a karawana niech jedzie dalej.
  • Odpowiedz
No akurat z bitcoinem nie było możliwości nie odnieść sukcesu - wystarczyło zawsze czekać. I osobiście uważam, że przez dobrych kilka lat będzie tak nadal.

@weshu: Dobrze ci się gada teraz jak się to widzi z perspektywy czasu. Co jak ktoś kupił na górce przez upadkiem mtgox? I jeszcze miał kredyt do spłacenia? Myślałbyś wtedy że "spoko, poczekam 5 lat i będę na plusie"? Raczej by się gacie na dupie
  • Odpowiedz
@drzuo: Akurat wtedy dużo kupowałem właśnie i nie miałem nawet minimalnych wątpliwości, że to tylko kwestia czasu i będzie zwrot (co prawda bałem się że to może potrwać 1-2 lata, ale wątpliwości nie miałem).

I tak jak wspomniałem wcześniej - kupowanie za nie swoje pieniądze uważam za głupie więc jak ktoś ma kredyt do spłacenia to już kończy to dla mnie temat, że w ogóle rozważał jeszcze dodatkowe wydatki.
  • Odpowiedz
@damianbeat: e tam ja też znajomemu przy 5800 mówiłem, że ryzyko. Ale on nie jest głupi, wie, że nie można być wróżką i nikt nie chce brać odpowiedzialności za cudze decyzje. Tak samo teraz jak by ktoś zapytał czy sprzedawać to też bym raczej powiedział, żeby sprzedać i cieszyć się zyskiem niż trzymać.
  • Odpowiedz